x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Raport autopsie. George Floyd avea coronavirus și a murit în urma unui stop cardiopulmonar

Raport autopsie. George Floyd avea coronavirus și a murit în urma unui stop cardiopulmonar

04 Iun 2020   •   07:40
Raport autopsie. George Floyd avea coronavirus și a murit în urma unui stop cardiopulmonar
Sursa foto: Hepta

Raportul final al autopsiei lui George Floyd arată că acesta a murit în urma unui stop cardiopulmonar şi nu indică clar dacă decesul a fost provocat de gestul poliţistului care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de opt minute, scrie CNN.

Moartea lui George Floyd, un american de culoare din Minneapolis, aflat în custodia poliţiei, a dus la izbucnirea unor proteste de amploare şi extrem de violente în Statele Unite.

Moartea lui George Floyd a fost cauzată de un stop cardiopulmonar, adică inima sa s-a oprit, arată rezultatelor finale ale autopsiei realizate de medicul legist.

Raportul doctorului Andrew Baker spune că gâtul lui Floyd a fost comprimat când genunchiul fostului ofiţer Derek Chauvin a pus presiune pe el peste opt minute, dar nu concluzionează că acesta a fost cauza directă a morţii sale.

Noul raport indică faptul că Floyd a prezentat o serie de vânătăi şi tăieturi pe cap, faţă, gură, umeri, braţe şi picioare. Dar nu a găsit nicio dovadă că vreuna dintre acele răni l-ar fi ucis.

Autopsia oficială mai arată că Floyd avea probleme cardiace şi un istoric de hipertensiune arterială. Un raport preliminar de toxicologie a găsit niveluri moderate de fentanil şi metamfetamină în sânge.

Autopsia indică, de asemenea, că Floyd a fost testat recent pozitiv pentru Covid-19, dar nu există niciun indiciu că acesta a fost un factor în moartea sa.

O autopsie independentă comandată de familia lui Floyd a arătat, însă, că Floyd a murit de „asfixiere din cauza presiunii susţinute”.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: George Floyd Minneapolis autopsie