x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ratko Mladic îşi cere scuze pentru fiecare victimă nevinovată a războiului din fosta Iugoslavie

Ratko Mladic îşi cere scuze pentru fiecare victimă nevinovată a războiului din fosta Iugoslavie

de Agerpres    |    09 Dec 2011   •   09:04
Ratko Mladic îşi cere scuze pentru fiecare victimă nevinovată a războiului din fosta Iugoslavie

Fostul comandant militar al sarbilor bosniaci, Ratko Mladic, si-a cerut scuze pentru fiecare victima nevinovata ucisa in timpul razboiului din fosta Iugoslavie, informeaza Radio Netherlands.

Ratko Mladic a facut aceste afirmatii in cadrul unei audieri in fata Tribunalului Penal International pentru fosta Iugoslavie (TPI), de la Haga, unde este judecat pentru genocid, crime de razboi si crime impotriva umanitatii. El este considerat responsabil pentru asediul de la Sarajevo si masacrul de la Srebrenica, cea mai mare crima in masa din Europa de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial.

"Imi cer scuze pentru persoanele nevinovate din toate taberele care au fost ucise in conflict in fosta Iugoslavie. Imi plec capul pentru toti cei nevinovati. Nu am dorit razboiul. Nici nu mai pot auzi cuvantul razboi", a spus Ratko Mladic, in fata tribunalului.

Procesul fostului comandant militar al sarbilor din Bosnia s-ar putea deschide la 27 martie 2012, a anuntat cu putin timp inainte judecatorul Alphons Orie. "Mi-e teama ca nu vom fi gata pentru deschiderea procesului la aceasta data", a reactionat Branko Lukic, avocatul acuzatului.

Ratko Mladic, arestat la 26 mai in Serbia dupa ce s-a scuns timp de 16 ani, a pledat joi nevinovat pentru uciderea a peste 30 de musulmani in 1995 la Bisina (estul Bosniei).

×