x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 216. În regiunea Harkov au fost eliberate 454 de localităţi

Război în Ucraina, ziua 216. În regiunea Harkov au fost eliberate 454 de localităţi

27 Sep 2022   •   08:27
Război în Ucraina, ziua 216. În regiunea Harkov au fost eliberate 454 de localităţi
Sursa foto: Hepta

Marți, 27 septembrie 2022, este cea de-a 216-a zi de război în Ucraina.

Update De la începutul contraofensivei Forțelor Armate ale Ucrainei, în regiunea Harkov au fost eliberate 454 de localităţi, potrivit șefului adjunct al Cancelariei Președintelui Ucrainei, Kirilo Timoșenko, scrie Rador.

„Datorită acțiunilor ofensive ale armatei noastre în regiune, 454 de localităţi au fost eliberate. Astăzi, 14 secții de poliție şi-au reluat activitatea în teritoriile eliberate ale regiunii Harkov şi şi-au reluat activitatea în învățământul online 90 de instituții de învățământ, de asemenea, 78 de centre de paramedici, 23 de structuri autonome, birouri ale Ukrpoşhta, şase turnuri de comunicații mobile, 27 de unități de alimentare cu gaze și 23 de unități de alimentare cu energie fiind renovate", a specificat Timoşenko.

 

Update Forțele ucrainene anunță că au continuat ofensiva la est de orașul Izium și au reușit să elibereze încă o localitate din regiune, potrivit CNN.

Acestea ua eliberat parțial satul Pisky-Radkivski, potrivit oficialilor locali.

„Satul Pisky-Radkivski se află deja sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei", a anunțat consiliul sătesc Borova pe Facebook.

Acesta a precizat că armata ucraineană „continuă să detecteze grupuri de soldați ruși" și zona este în proces de „curățare și deminare".

În prezent, forțele ucrainene se îndreaptă spre nord de-a lungul râului Oskil, spre satul ocupat Borova, a precizat consiliul.

„Luptele sunt în curs de desfășurare. Forțele armate ale Ucrainei resping inamicul, dar teritoriile eliberate suferă din cauza bombardamentelor inamice. De asemenea, se aud constant sunete de explozii dinspre nord, est și sud. Autoritățile de ocupație au părăsit comunitatea, aproape toți colaboratorii au fugit, de asemenea", au mai anunțat reprezentanții consiliului sătesc.

Izium, care se află în apropierea graniței dintre regiunile Harkov și Donețk, a fost supus unor atacuri intense din partea artileriei în aprilie, înainte de a fi ocupat. Ulterior, a devenit un centru important pentru ruși pe parcursul celor cinci luni de ocupație.

Recent, forțele ucrainene au preluat din nou controlul asupra orașului în urma unei contraofensive rapide.

Armata ucraineană anunță că a distrus „un număr mare de tehnică militară și soldați ruși” în Herson, Melitopol și Tokmak

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei anunță că în urma unui atac asupra rușilor de la Herson, Melitopol și Zaporojie, a fost distrus un număr mare de echipamente militare și soldați ruși, scrie unian.

„În Herson, au fost distruse și scoase din funcțiune șapte camioane „Ural”.

Până la 10 unități de echipament militar și peste 20 de invadatori au fost distruși în Melitopol.

În zonele Tokmak și Cernigovka, regiunea Zaporojie, au fost distruse cinci unități de echipamente militare, sistemul rus de apărare antiaeriană S-300 și peste 50 de invadatori au fost răniți”, a anunțat marți dimineața, 27 septembrie, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Ucraina