x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 232.  Soldații ucraineni continuă să lanseze contraatacuri în regiunile Herson și Luhansk

Război în Ucraina, ziua 232.  Soldații ucraineni continuă să lanseze contraatacuri în regiunile Herson și Luhansk

13 Oct 2022   •   09:12
Război în Ucraina, ziua 232.  Soldații ucraineni continuă să lanseze contraatacuri în regiunile Herson și Luhansk
Sursa foto: Hepta

Joi, 13 octombrie 2022, este cea de-a 232-a zi de război în Ucraina.

Update Rusia acuză Ucraina că a bombardat o clădire rezidențială din Belgorod, oraș rusesc aflat în apropierea graniței, scrie Reuters.  

"Forţele armate ucrainene au bombardat Belgorod. Apărarea aeriană a fost activată. Există distrugeri într-un imobil de locuinţe. Informaţiile despre posibile victime sunt în curs de cercetare", a transmis pe Telegram Viaceslav Gladkov, guvernatorul acestei regiuni.

O parte neexplodată a unui proiectil a căzut şi pe terenul de sport al unui liceu.

Oficiaul rus a acuzat Kievul că a efectuat atacuri și asupra satul Krasnoe, de la graniţa cu Ucraina. "Există distrugeri pe terenurile şcolii", a spus el.

Regiunea  Belgorod este  ținta constantă a unor atacuri ale forțelor ucrainene.

Giuvernatorul spune că 2000 de locuitori au rămas fără curent la începutul acestei săptămâni, după un atac asupra unei centralei electrice din oraşul Şebekino. O femeie de 74 de ani a fost ucisă şi alte persoane sunt rănite.

Update Mai multe atacuri cu drone au fost lansate, în această dimineață, asupra infrastructurii din regiunea Kiev.

"Un alt atac cu drone kamikaze asupra unor infrastructuri critice", a anunțat adjunctul şefului cancelariei prezidenţiale ucrainene, Kirilo Timoşenko. pe Telegram.

Forțele ruse lansează atacuri cu drone iraniene Shahed-136.

Soldații ucraineni continuă să lanseze contraatacuri în regiunile Herson și Luhansk

Soldații ucraineni continuă să lanseze contraatacuri în regiunile Herson și Luhansk. Trupele ruse au trecut în defensivă, anunță Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Conform ISW, după un contraatac în regiunile Harkov și Lîmanske, soldații ucraineni au continuat să avanseze spre Kreminna și Svatove, în regiunea Luhansk. Mai multe localități au fost eliberate. Ocupanții ruși încearcă să construiască un sistem de apărare.

×
Subiecte în articol: Ucraina