x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina. Atac masiv al forțelor ruse în regiunea Zaporojie

Război în Ucraina. Atac masiv al forțelor ruse în regiunea Zaporojie

de Redacția Jurnalul    |    16 Apr 2023   •   14:40
Război în Ucraina. Atac masiv al forțelor ruse în regiunea Zaporojie
Sursa foto: antena3CNN

Luptele continuă în Ucraina, de Paștele ortodox. Forțele ruse au lansat un atac masiv în regiunea Zaporojie, anunță șeful administrației ucrainene, Iuri Malașenko.

O biserică a fost avariată, astfel că slujba de Înviere a trebuit să fie anulată. "Nimic nu este sacru, chiar şi în noaptea Învierii lui Hristos!", a scris Malaşenko.

Doi adolescenţi au fost uciși în regiunea sudică Nikolaev,  în timpul nopţii, a anunţat guvernatorul regiunii Vitali Kim.

În oraşul estic Sloviansk, o rachetă a lovit o zonă rezidenţială. Locatari mai sunt căutaţi printre dărâmături, au informat surse locale. 11 civili au fost ucişi în atacul de vineri, inclusiv un copil mic, şi alte peste 20 de persoane au fost rănite.

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut garanţii de securitate pentru ţara sa înaintea summitului NATO din Lituania care va avea loc în luna iulie, scrie dpa.

"Garanţii de securitate eficiente pentru Ucraina sunt necesare chiar înainte de a ne alătura Alianţei", a afirmat Volodimir Zelenski în discursul său video de sâmbătă seara.

Liderul de la Kiev a abordat acest subiect şi într-o conversaţie telefonică cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

El doreşte o aderare accelerată la alianţa militară occidentală. O condiţie prealabilă pentru aderarea la NATO este însă ca ţara candidată să nu fie implicată în conflicte internaţionale şi dispute privind frontierele.

 

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia