x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 306. Trei morți în al doilea atac cu drone asupra bazei Engels din interiorul Rusiei

Război în Ucraina, ziua 306. Trei morți în al doilea atac cu drone asupra bazei Engels din interiorul Rusiei

de Vali Deaconescu    |    26 Dec 2022   •   08:33
Război în Ucraina, ziua 306. Trei morți în al doilea atac cu drone asupra bazei Engels din interiorul Rusiei
Sursa foto: Hepta

Luni, 26 decembrie 2022, este cea de-a 306-a zi de război în Ucraina.

Trei morți în al doilea atac cu drone asupra bazei Engels din interiorul Rusiei

Trei militari ruși au fost uciși luni dimineața de resturile unei drone ucrainene care a fost doborâtă în timp ce ataca o bază din regiunea rusă Saratov, au anunțat agențiile de presă ruse, citând Ministerul Apărării.

Acesta a fost al doilea atac asupra bazei în această lună, potrivit Reuters.

„Un vehicul aerian ucrainean fără pilot la bord a fost doborât la joasă altitudine în timp ce se apropia de aerodromul militar Engels din regiunea Saratov”, au relatat agențiile de știri, potrivit ministerului rus.

„Ca urmare a căderii resturilor dronei, trei militari ruși din personalul tehnic care se aflau pe aerodrom au fost răniți mortal”.

Baza, situată în apropierea orașului Saratov, la aproximativ 730 km sud-est de Moscova și la sute de kilometri de liniile de front din Ucraina, a fost lovită pe 5 decembrie în ceea ce Rusia a declarat că au fost atacuri cu drone ucrainene asupra a două baze aeriene rusești în acea zi.

Cele două lovituri duble au dat o lovitură majoră Rusiei și au ridicat întrebări cu privire la motivul pentru care apărarea sa a eșuat, au declarat analiștii, în timp ce atenția s-a îndreptat către utilizarea dronelor în războiul dintre cele două țări vecine.

Ucraina nu a revendicat niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din Rusia, dar a declarat, totuși, că astfel de incidente sunt „karma” pentru invazia Rusiei în Ucraina.

Ministerul rus al Apărării a declarat că echipamentele de aviație nu au fost avariate, dar, potrivit unor relatări neoficiale din mass-media sociale ruse și ucrainene, un număr de avioane a fost distrus.

Reuters nu a reușit să verifice în mod independent aceste rapoarte.

Anterior, luni, Roman Busargin, guvernatorul regiunii Saratov, a declarat că instalațiile de infrastructură civilă nu au fost avariate în incident.

„Nu există absolut nicio amenințare pentru locuitorii ... Instalațiile de infrastructură civilă nu au fost avariate”, a declarat Busargin.

Trupele ucrainene au respins atacurile rusești în apropierea a 16 localități din estul ţării 

Forțele Armate ale Ucrainei au respins 16 atacuri rusești în direcția Donbas, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au respins atacurile ocupanților în zonele Novoselovska, Stelimahovka, Ploșceanka, Nevskoe și Cervonopopovska din regiunea Lugansk, precum și Veseloe, Iakovlevka, Soledar, Bahmut, Podgorodnoe, Kurdiumovka, Maiorsk, Vodianoe, Krasnogorovka și Marinka din regiunea Donețk”, potrivit Statului Major ucrainean.

De asemenea, potrivit autorităților de la Kiev, trupele ucrainene au efectuat cinci lovituri aeriene asupra zonelor de concentrare a trupelor ruse: au lovit 9 posturi de comandă, două zone de concentrare a forței de luptă și alte două instalații importante ale Rusiei.

×