x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 333. Rusia avertizează: "Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală"

Război în Ucraina, ziua 333. Rusia avertizează: "Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală"

de Redacția Jurnalul    |    22 Ian 2023   •   13:54
Război în Ucraina, ziua 333. Rusia avertizează: "Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală"

Patriarhul Kiril le cere preoților ruși să se mobilizeze și să ajute soldații aflați pe front. Totodată, Rusia avertizează asupra unei catastrofe globale după anuțul SUA și NATO cu privire la trimiterea de armament ofensiv în Ucraina.

Două persoane au ajuns la spital după ce au fost "aruncate în aer" de un dispozitiv exploziv necunoscut în nord-estul Ucrainei

Șeful regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, a declarat că serviciile de urgență au reușit să dezamorseze, sâmbătă, 14 dispozitive explozive în orașul Kamianka, în Izium, regiune din districtul Harkov.

Dar a adăugat că un bărbat de 49 de ani și unul de 50 de ani au fost răniți de o mină și au fost "spitalizați în stare moderată", relatează Sky News.

"Pe linia de contact, apărătorii noștri își mențin ferm pozițiile și îi distrug pe ocupanți. Credem în forțele armate și lucrăm pentru victorie", a continuat el.

Kievul crede că Federația Rusă ar putea pregăti o ofensivă de amploare și să atace simultan pe trei fronturi, din Belarus, Crimeea și în sudul Ucrainei. 

Totodată, forțele ruse încearcă o ofensivă în sudul regiunii Zaporojie, și să avanseze în zone din Donețk, anunță armata ucraineană, citată de CNN.

Armata rusă ”a desfășurat ofensive nereușite în sectorul Avdiivka (din Donețk). Ea continuă să încerce o ofensivă în direcțiile Bahmut și Zaporojie, sporind intensitatea utilizării aviației”, a transmis sâmbătă, printr-un comunicat, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. Aceeași sursă precizează că au avut loc bombardamente transfrontaliere ale rușilor în regiunile Sumî și Harkov, în nord-estul țării.

De asemenea, 4.000 de militari americani rămân încă 9 luni în România. Aceștia fac parte din Divizia 101 Aeropurtată. 

Rusia avertizează: "Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală"

Livrările de arme ofensive Ucrainei amenință securitatea Rusiei și vor provoca o reacție cu folosirea de armament și mai puternic, atrage atenția Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, citat de Reuters. 

"Dacă Washingtonul şi ţările NATO furnizează arme care vor fi folosite pentru a lovi oraşe civile (sic!) şi pentru a încerca să fie capturate teritorii de-ale noastre, aşa cum ameninţă, aceasta va conduce la măsuri de represalii cu folosirea armelor chiar mai puternice.

Argumentele potrivit cărora puterile nucleare nu au folosit în trecut arme de distrugere în masă în conflicte locale sunt de nesusţinut. Pentru că aceste state nu s-au confruntat cu o situaţie în care le era ameninţată securitatea cetăţenilor lor şi integritatea teritorială a ţării.

Livrările de arme ofensive către regimul de la Kiev vor duce la o catastrofă globală", a spus acesta pe Telegram.

Afimațiile oficialului rus vine după ce statele occidentale au promis trimiterea de armament ofensiv în Ucraina, deși Germania nu a fost încă de acord să livreze tancurile de luptă Leopard. 

Totodată, și vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a făcut anterior afirmații asemănătoare. 

Patriarhul Kiril cere preoților să ajute soldații ruși de pe front

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse le cere acestora să-i ajute pe enoriași să trângă alimente și echipamente pentru soldați dar și să meargă pe front pentru a le oferi suport spiritual. 
"Dacă spunem că biserica este alături de poporul său, fiecare parohie trebuie să-i ajute pe cei aflaţi în prima linie. Trebuie să ne mobilizăm enoriaşii pentru ca aceştia să strângă echipamente şi alimente.

Ştiu că deja se face mult, dar cred că este insuficient. În plus, în spaţiul mediatic nu se menţionează cu frecvenţă ajutorul pe care Biserica Ortodoxă Rusă îl oferă celor care se află în Doneţk, Lugansk, în prima linie a frontulu.

Nu li se pot spune formalităţi. Trebuie să ştii ce să-i spui persoanei care să o întărească atunci când se dă ordinul de atac. Un ordin fără de care nu poate exista victorie, când trebuie să te ridici şi să mergi să-ţi înfrunţi moartea. Asta fac băieţii noştri: se ridică din tranşee şi se duc la întâlnirea cu moartea", a spus Kiril la o reuniune clericală de la Catedrala Epifaniei din Moscova.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹


 

×
Subiecte în articol: razboi ucraina Rusia