x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Războiul din Ucraina. Erdogan cere intensificarea eforturilor pentru a-i pune capăt

Războiul din Ucraina. Erdogan cere intensificarea eforturilor pentru a-i pune capăt

30 Iun 2022   •   22:10
Războiul din Ucraina. Erdogan cere intensificarea eforturilor pentru a-i pune capăt

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a luat cuvântul în cadrul unei conferințe de presă la Madrid, la finalul summitului NATO, unde a cerut intensificarea eforturilor pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

Nu există "niciun perdant într-o pace dreaptă", a spus el, adăugând că Ankara încearcă să ducă "o politică echilibrată" din cauza dependenței sale mari de importurile de energie din Rusia.

Turcia a furnizat Ucrainei drone și alte arme, dar liderul său se bucură, de asemenea, de o relație de lucru strânsă cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Erdoğan a declarat că Finlanda și Suedia trebuie să respecte promisiunile făcute Turciei în cadrul unui acord de ridicare a dreptului de veto asupra candidaturilor lor de aderare la NATO, inclusiv angajamentul Stockholmului de a extrăda 73 de "teroriști", conform The Guardian.

Ratificarea ofertelor de aderare la NATO ale țărilor nordice nu va fi trimisă parlamentului turc până când acestea nu-și vor îndeplini promisiunile, inclusiv finalizarea modificărilor legislative cât mai curând posibil, a declarat el.

Erdoğan a spus: „Dacă își îndeplinesc obligațiile, o vom trimite parlamentului. Dacă nu le îndeplinesc, iese din discuție”.

Erdoğan a declarat că vede semnarea acordului trilateral ca pe o recunoaștere a sensibilității Ankarei în privința terorismului și ca pe o "victorie diplomatică" pentru Turcia.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: recep tayyip erdogan