x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Răzbunare pentru şeicul Osama ben Laden şi alţi înalţi responsabili": Al-Qaida anunţă o campanie de 100 de atentate în Irak

"Răzbunare pentru şeicul Osama ben Laden şi alţi înalţi responsabili": Al-Qaida anunţă o campanie de 100 de atentate în Irak

de Mediafax    |    20 Aug 2011   •   11:15

Organizatia irakiana a retelei al-Qaida a anuntat ca a lansat, la jumatatea lunii august, o campanie de 100 de atentate in intreaga tara, pentru a razbuna uciderea lui Osama ben Laden si a altor lideri ai retelei, potrivit unui comunicat publicat sambata pe Internet.Statul Islamic din Irak a precizat ca aceasta campanie a inceput la 15 august, fara a revendica insa in mod explicit atentatele comise luni, in cea mai sangeroasa zi din ultimul an din Irak.
Campania, intitulata "Razbunare pentru seicul Osama ben Laden si alti inalti responsabili", a inceput "la jumatatea lunii de post (Ramadan) si, daca Dumnezeu vrea, se va incheia dupa 100 de atentate", potrivit unui comunicat al grupului, publicat pe site-ul islamist Honein.
"Aceste atentate includ raiduri, operatiuni-martir (atentate sinucigase), bombe pe sosele, atacuri cu pistoale cu amortizor si ambuscade, in toate orasele, zonele rurale si provinciile", adauga comunicatul.
O serie de atacuri - atentate sinucigase, detonari de bombe si atacuri armate - comise luni in 18 orase din Irak s-au soldat cu 74 de morti si peste 300 de raniti.
In zonele situate la sud si vest de Bagdad au fost impartite, in noaptea de vineri spre sambata, afise care le cer locuitorilor sa se alature Statului Islamic din Irak si sa lupte impotriva armatie americane, a anuntat Ministerul irakian de Interne.
Oficiali americani si irakieni afirma ca grupul si-a pierdut din influenta dupa perioada 2006/2007, insa este in continuare in masura sa comita atentate coordonate de amploare.

×
Subiecte în articol: osama bin laden al-qaida osama ben laden