x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Razbunare - Sotia premierului ceh trece in Opozitie

Razbunare - Sotia premierului ceh trece in Opozitie

de Irina Cristea    |    22 Aug 2006   •   00:00

Proaspat "uns" premier al Cehiei, conservatorul Mirek Topolanek s-a si trezit intr-un scandal, deopotriva politic si domestic. Sotia sa, Pavla Topolankova, a decis sa candideze pentru un fotoliu de senator pe listele unui partid rival, scrie cotidianul britanic The Telegraph. Ea a fost motivata in aceasta alegere atat de convingerile politice, cat si de dorinta de a-i plati o polita actualului prim-ministru, gasit recent vinovat de infidelitate.

"Am fost surprins, dar nu socat", a comentat Topolanek decizia sotiei de a ingrosa randurile formatiunii de dreapta Politika 21. Premierul, care si-a recunoscut recent legatura amoroasa adultera cu vicepresedintele Parlamentului de la Praga, a fost de parere ca nevasta si-a luat, astfel, o meritata revansa. "Nu pot sa mai spun decat ca, dupa 27 de ani de casnicie, se pot intampla fel si fel de lucruri neprevazute", a adaugat el.

SUPARATI. Cu totul alta a fost reactia colegilor de partid ai lui Mirek Topolanek. Prea putin interesati de viata personala a prim-ministrului si de problemele lui conjugale, membrii Partidului Democratic Civic au spus ca este inacceptabil ca sotia unui lider de partid sa faca parte dintr-o tabara politica rivala. Corului de critici i s-a alaturat inclusiv amanta premierului, Lucie Talmanova. La randul ei membra a Partidului Democratic Civic, Talmanova a spus ca ambitiile politice ale Pavlei Topolankova sunt "o greseala", ba chiar si-a exprimat speranta ca sotia premierului va fi zdrobita in alegeri de catre democrati.

EXPLICATII. Pavla Topolankova si-a motivat gestul spunand ca avea de multa vreme ambitii politice, dar ca acestea nu au gasit ecou in formatiunea condusa de sotul infidel. "In consecinta, am decis sa ma inscriu in partidul Politika 21, al carui program corespunde convingerilor mele de dreapta. Mai mult, voi candida pentru postul de senator in circumscriptia Ostrava, orasul unde ma simt ca acasa", a spus ea. Ostrava este chiar orasul natal al premierului. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: externe