x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Regele Charles și Camilla sărbătoresc 19 ani de căsnicie la Birkhall, casa iubirii lor

Regele Charles și Camilla sărbătoresc 19 ani de căsnicie la Birkhall, casa iubirii lor

de Redacția Jurnalul    |    09 Apr 2024   •   20:30
Regele Charles și Camilla sărbătoresc 19 ani de căsnicie la Birkhall, casa iubirii lor
Sursa foto: Hepta

Regele Charles și Camilla sărbătoresc 19 ani de căsnicie la Birkhall, casa iubirii lor. Charles și Camilla s-au căsătorit pe 9 aprilie 2005 în cadrul unei ceremonii civile la Windsor Guildhall. Binecuvântarea religioasă au primit-o în capela St George din Windsor.

Într-un an deosebit de greu pentru familia regală, după anunțul cancerului lui Charles și al lui Kate Middleton, cuplul va sărbători în privat, petrecând această săptămână la Bikrhall, casa lor de pe domeniul Balmoral din Scoția, relatează Il Messaggero.

Charles și Camilla s-au căsătorit pe 9 aprilie 2005 în cadrul unei ceremonii civile la Windsor Guildhall, apoi au primit o binecuvântare religioasă în capela St George din Windsor. Și-au petrecut luna de miere la Birkhall, casa care a aparținut reginei mamă până la moartea acesteia în 2002.

"Este un loc special, mai ales pentru că a fost creat de bunica mea. Este grădina copilăriei și tot ceea ce am făcut, de fapt, a fost să o îmbunătățesc puțin", a mărturisit cândva Charles.

În timp ce Balmoral a fost considerată mult timp reședința preferată a reginei Elisabeta, Birkhall este una dintre preferatele regelui Charles.

Clădirea datează din 1715, dar Birkhall a intrat în posesia regală abia în 1852, când Prințul Albert a cumpărat-o în dar pentru fiul său, viitorul rege Edward al VII-lea. Casa are opt camere.

Mai târziu, George al V-lea a împrumutat-o Ducelui și Ducesei de York (adică viitorilor regi George al VI-lea și Regina Elisabeta, Regina Mamă). Aceștia au petrecut timp acolo cu fiicele lor tinere, prințesele Elizabeth și Margaret, înainte ca ducele să urce pe tron. Pentru o vreme, Prințesa Elisabeta și Ducele de Edinburgh au folosit-o ca refugiu scoțian; odată ce Elisabeta a fost încoronată regină, s-au stabilit la Balmoral, iar Regina Mamă a început să stea din nou la Birkhall.
Regina Mamă a fost o rezidentă de lungă durată la Birkhall; se pare că o numea cu afecțiune "mica casă mare". După moartea ei, în 2002, a devenit reședința scoțiană a Prințului de Wales.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: regele charles camilla aniversare