Instanța a anunțat că "va răspunde pozitiv cererii administrative a Parchetului general, de a desemna unitatea paramilitară 'Azov' drept organizaţie teroristă şi de a interzice activităţile sale în Federaţia Rusă". Procesul s-a derulat cu ușile închise.
Legea prevede că șefii unei organizații teroriste sunt pasibili de pedepse între15-20 de ani de închisoare iar membrii pot primi 5-10 ani de detenție.
Martorii au depus declarații despre crime comise de membrii grupării în regiunea Donbas din Ucraina împotriva etnicilor ruși.
Gruparea paramilitară Azov este de extremă dreapta și ultranaționalistă, membrii acesteia considerându-se neo-naziști.
Unul dintre motivele invaziei Federației Ruse în Ucraina este denazificarea țării, comparându-i pe luptătorii Azov cu naziștii din Al Doilea Război Mondial.
În timpul războiului însă, aceștia au fost integrați în forțele ucrainene iar rezistența lor de săptămâni în uzina Azovstal din Mariopol i-a făcut să fie considerați eroi.
Conducerea pro-rusă din Donețk a spus că aceștia ar putea fi condamnați la moarte.
Însă o explozie la închisoarea Olenvika din estul Ucrainei a născut controverse între cele două părți aflate în conflict cu privire la responsabilitatea atacului. Aici se aflau 53 de prizonieri de război ucraineni. Moscova acuză Kievul de folosirea sistemului de rachete HIMARS în timp ce Kievul neagă, dând vina pe Rusia că i-a omorât.