x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Replică taioasă a lui Macron pentru nevaccinaţi: „Chiar vreau să-i enervez. Aceasta este strategia"

Replică taioasă a lui Macron pentru nevaccinaţi: „Chiar vreau să-i enervez. Aceasta este strategia"

05 Ian 2022   •   11:40
Replică taioasă a lui Macron pentru nevaccinaţi: „Chiar vreau să-i enervez. Aceasta este strategia"

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, a declarat marţi seara că vrea să-i „enerveze" pe cei care nu sunt vaccinaţi, într-o remarcă tăioasă, care a stârnit reacţii de condamnare din partea rivalilor din opoziţie, cu mai puţin de 4 luni înainte de următoarele alegeri prezidenţiale.

„Pe cei nevaccinaţi, chiar vreau să-i enervez. Şi astfel, vom continua să o facem, până la sfârşit. Aceasta este strategia", a declarat Macron pentru ziarul Le Parisien într-un interviu publicat marţi seara.

Franţa a instituit anul trecut un certificat verde care împiedică persoanele care nu au un test PCR sau o dovadă s vaccinării să intre în restaurante, cafenele şi alte locuri. Guvernul vrea să îl transforme într-un certificat de vaccinare, ceea ce înseamnă că doar cei vaccinaţi îl pot obţine, relatează Reuters.

„Nu îi voi trimite la închisoare, nu îi voi vaccina cu forţa. Aşa că trebuie să le spunem: de la 15 ianuarie, nu veţi mai putea merge la restaurant, nu veţi putea bea o cafea, nu veţi putea merge la teatru, la cinema...".

Expresia folosită de Macron "emmerder", ce poate fi tradusă şi prin „a scoate din sărite", este considerată „foarte informală" de dicţionarul francez Larousse şi a provocat critici imediate din partea rivalilor pe reţelele de socializare.

„Un preşedinte nu ar trebui să spună aşa ceva", a declarat pe Twitter liderul extremei drepte Marine Le Pen. „Emmanuel Macron nu este demn de funcţia sa".

În interviul detaliat, primul interviu al lui Macron în noul an, preşedintele francez a mai spus că se gândeşte să candideze pentru un nou mandat în aprilie, dar nu şi-a anunţat explicit intenţia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron