x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova, 30 de ani de la declararea Independenței

Republica Moldova, 30 de ani de la declararea Independenței

27 Aug 2021   •   10:21
Republica Moldova, 30 de ani de la declararea Independenței

Republica Moldova sărbătorește vineri 30 de ani de la proclamarea Independenței. Președintele României merge la Chișinău pentru a participa la ceremonii. Tot la Chișinău vor fi președinții Poloniei și Ucrainei.

Programul manifestărilor de la Chișinău a fost modificat, toate ceremoniile fiind devansate deoarece delegațiile străine nu au ajuns la Chișinău, conform programului. Din cauza ceții, avioanele nu au putut ateriza pe aeroportul din capitala Moldovei, au anunțat organizatorii.

Președintele României, Klaus Iohannis va participa la ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi la evenimentul desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chișinău.

De asemenea, Klaus Iohannis va avea întâlniri cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu președintele polonez Andrzej Duda și cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. La final, cei patru șefi de stat vor face declarații.

„Republica Moldova sărbătorește, astăzi, 30 de ani de la proclamarea Independenței. În această zi, legământul nostru este că vom construi o Moldovă prosperă și liberă, o casă primitoare pentru toți cetățenii și oaspeții ei. O vom construi împreună. E datoria noastră față de înaintașii luptei pentru independență și e făgăduința pe care o facem copiilor de astăzi. Țara noastră are oameni luminoși, muncitori și buni - și doar cu ei, are viitor.Să trăiți, dragi concetățeni! La mulți ani, Republica Moldova”, este mesajul președintelui Maia Sandu adresat moldovenilor.

Vizita lui Klaus Iohannis la Chișinău este a doua din ultimele 12 luni. Șeful statului a mai fost în Republica Moldova în luna decembrie, imediat după ce Maia Sandu a câștigat alegerile prezidențiale.

Mediafax

×
Subiecte în articol: republica moldova