x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Republica Moldova: Vlad Filat, reţinut de procurori pentru 72 de ore

Republica Moldova: Vlad Filat, reţinut de procurori pentru 72 de ore

15 Oct 2015   •   17:46
Republica Moldova: Vlad Filat, reţinut de procurori pentru 72 de ore
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images
UPDATE 2: Liderul PLDM, Vlad Filat, a fost reținut pentru 72 de ore la sediul Centrului Național Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițerul de presă al instituției, Angela Starinschi.

UPDATE 1
: Liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova, Vlad Filat, a ajuns joi la Centrul Naţional Anticorupţie, la puţin timp după ce acestuia i s-a retras imunitatea parlamentară de către legislativul de la Chişinău, fostul premier fiind suspectat de acte de corupţie şi implicare directă în fraude financiar-bancare, transmite agenţia Unimedia.

Potrivit sursei citate, Vlad Filat a ajuns la sediul CNA cu maşina proprie, el fiind escortat de către ofiţerii instituţiei.

Procurorii urmează să stabilească dacă liderul liberal-democrat va fi reţinut şi pentru cât timp.

Procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, a cerut joi arestarea liderului liberal-democrat Vlad Filat, la puţin timp după ce acestuia i s-a retras imunitatea parlamentară de către legislativul de la Chişinău, fostul premier fiind suspectat de acte de corupţie şi implicare directă în fraude financiar-bancare, transmite Radio Chişinău.

Conform aceluiaşi surse, câteva sute de protestatari, susţinători ai partidelor de stânga proruse, au blocat toate căile de acces spre sediul legislativului de la Chişinău, instituind câteva grupuri care verifică fiecare maşină care se apropie sau pleacă de la parlament, pentru a nu permite liderului PLDM, Vlad Filat, să părăsească clădirea.

Zeci de scutieri, dotaţi cu echipamente speciale, asistaţi de poliţişti călare au încercuit sediul legislativului, pentru a contracara orice încercare de escaladare a situaţiei de către protestatari.

În acelaşi timp, potrivit jurnal.md, ofiţerii de la Centrul Naţional Anticorupţie, în frunte cu şeful instituţiei Viorel Chetraru, au descins în sediul parlamentului, în timp ce o dubă cu mascaţi de la CNA aşteaptă în faţa clădirii.

×
Subiecte în articol: vlad filat