x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un responsabil al ONU avertizează: Omenirea este pe cale să piardă lupta cu Ebola!

Un responsabil al ONU avertizează: Omenirea este pe cale să piardă lupta cu Ebola!

15 Oct 2014   •   10:04
Un responsabil al ONU avertizează: Omenirea este pe cale să piardă lupta cu Ebola!

Anthony Banbury, şeful misiunii Naţiunilor Unite pentru coordonarea acţiunilor împotriva Ebola (UNMEER), a declarat, în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU consacrată epidemiei, că omenirea este pe cale să piardă bătălia împotriva virusului Ebola.

Epidemia Ebola "ne-a luat-o cu mult înainte, avansează mai repede decât noi şi este pe cale să câştige cursa", a spus Banbury la videoconferinţa de la Accra (Ghana).

"Dacă Ebola câştigă, noi, popoarele Naţiunilor Unite, vom pierde enorm. Fie o stopăm acum, fie ne vom confrunta cu o situaţie fără precedent pentru care nu avem niciun plan", a continuat responsabilul ONU, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Amintind cele mai recente previziuni ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) - între 5.000 şi 10.000 de noi cazuri pe săptămână în Africa occidentală începând din decembrie -, Banbury a adăugat că "este nevoie de 7.000 de paturi în centrele de tratament şi există doar 4.300'".

În plus, şi personalul care să le administreze este deficitar. "Sunt multe veşti proaste despre Ebola, însă vestea bună este că ştim cum să o oprim', a declarat totuşi Banbury. 'Trebuie să învingem Ebola şi trebuie să o facem repede fiindcă numărul bolnavilor creşte pe zi ce trece", a mai spus Anthony Banbury.

×
Subiecte în articol: ebola Anthony Banbury