x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rezultatele testelor pentru vaccinul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech în cazul bebelușilor vor fi publicate în septembrie

Rezultatele testelor pentru vaccinul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech în cazul bebelușilor vor fi publicate în septembrie

29 Apr 2021   •   13:57
Rezultatele testelor pentru vaccinul anti-COVID-19 Pfizer-BioNTech în cazul bebelușilor vor fi publicate în septembrie

Compania BioNTech va publica în luna septembrie rezultatele de la testele vaccinului anti-COVID-19 în cazul copiilor mici, inclusiv al bebelușilor începând cu șase luni, transmite Reuters.

Rezultele în cazul copiilor între 5 și 12 ani sunt așteptate în iulie.

„În iulie ar putea fi disponibile primele rezultate pentru cei între 5 şi 12 ani, în septembrie pentru copiii mai mici", a declarat pentru publicaţia germană Der Spiegel CEO-ul BioNTech Ugur Sahin.

Evaluarea datelor va dura între patru și sașe săptămâni. În cazul în care datele vor arăta bine, compania va solicita aprobarea vaccinului pentru toți copiii din grupa de vârstă respectivă, a precizat CEO-ul BioNTech.

BioNTech (Germania) şi Pfizer (SUA), care produc împreună vaccinul anti-COVID-19, au cerut luna aceasta organismului de reglementare din SUA aprobarea în regim de urgenţă a serului lor pentru adolescenţi între 12 şi 15 ani.

Rezultatele unui test publicate la finele lui martie au arătat că vaccinul Pfizer/BioNTech este sigur, eficient şi produce un răspuns imun "robust" în cazul adolescenţilor.

×