x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Dmitri Rogozin: Rusia va face totul pentru ca Transnistria să nu fie izolată

Dmitri Rogozin: Rusia va face totul pentru ca Transnistria să nu fie izolată

09 Mai 2014   •   14:36
Dmitri Rogozin: Rusia va face totul pentru ca Transnistria să nu fie izolată

Rusia va face totul pentru ca Transnistria să nu ajungă în izolare, în contextul evenimentelor din Ucraina, a declarat, pentru ITAR-TASS, vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezentantul special al preşedintelui rus în problema transnistreană, aflat vineri la Tiraspol pentru a lua parte la parada cu ocazia Zilei Victoriei.

"Vedem că la graniţele cu Transnistria se ridică, practic, o adevărată blocadă. În regiunea vecină Odesa nu sunt lăsaţi să treacă bărbaţi, iar acest lucru vorbeşte despre frica pe care o simt fasciştii de acolo", a spus Rogozin, subliniind că, "în calitate de garant al păcii şi securităţii de pe Nistru, Rusia va face tot pentru ca transnistrenii să nu fie izolaţi".

"Noi nu doar urmărim situaţia: pe măsura evoluţiei evenimentelor, vom întreprinde paşii necesari. Am ajutat şi vom ajuta în continuare, important este să rezistaţi şi să menţineţi pacea", a declarat Rogozin.

Comentând influenţa negativă a crizei din Ucraina asupra situaţiei din Transnistria, Rogozin a subliniat importanţa menţinerii în Transnistria a "memoriei pentru Marele Război pentru Apărarea Patriei".

×
Subiecte în articol: Dmitri Rogozin Transnistria