x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Roma - Criminala din cartierul Aurelio şi-a recunoscut vina

Roma - Criminala din cartierul Aurelio şi-a recunoscut vina

22 Feb 2009   •   00:00

Femeia din cuplul de români, arestaţi sâmbătă la Roma pentru că au ucis un italian de 63 de ani şi l-au băgat într-o valiză, şi-a recunoscut în cursul serii vina în faţa procurorilor care au interogat-o, informează Il Messaggero.



După mai multe ore de interogatoriu, Georgeta Nichita, cunoscută în cartier drept Gina, în vârstă de 31 de ani, a recunoscut că l-a omorât cu cinci lovituri de ciocan în cap pe italianul administrator al imobilului unde locuiau şi căruia trebuiau să îi plătească restanţe de câteva sute de euro, iar apoi l-a chemat pe soţul său, Andrei Gabriel, de 34 de ani, şi împreună au tranşat cadavrul pentru a-i putea face loc într-o valiză.

Giovanni Santini, tatăl unui funcţionar din chestura Romei, fusese dat dispărut de către familie încă de vineri seara. Conform Rainews 24, femeia le-a declarat anchetatorilor că bătrânul italian i-ar fi spus că poate plăti cu întârziere ratele de întreţinere dacă ar fi fost de acord să aibă raporturi sexuale cu el, iar aceste avansuri ar fi făcut-o să îşi iasă din minţi, deşi ea adaugă că în momentul în care l-a omorât, acesta o implora totuşi să nu îi ia viaţa.

Un vecin a povestit, potrivit Il Messaggero, că românii au fost surprinşi de poliţişti care au venit să percheziţioneze apartamentul chiar în momentul în care ştergeau urmele de sânge de pe pereţi. Pentru că nu răspundeau, deşi se auzeau vorbind între ei în casă, poliţiştii au forţat uşa şi i-au găsit pe cei doi spălând pereţii, iar în valiza aflată într-un colţ al camerei au găsit şi cadavrul.

Georgeta Nichita lucrează la un restaurant aflat chiar în faţa casei, iar soţul ei este zidar, cei doi având trei copii cu vârste de zece, opt şi doi ani. De asemenea, potrivit Rainews 24, femeia ar fi însărcinată, iar soţul a aflat aceasta veste chiar în arestul poliţiei.

Determinant pentru descoperirea autorilor crimei a fost faptul că portarul clădirii în care locuiesc românii, unul dintre numeroasele imobile pe care Santini le administra în zonă, a semnalat poliţiştilor că maşina acestuia era parcată în apropiere.
De asemenea, chestorul Romei, Giuseppe Caruso, a precizat că în descoperirea crimei au fost utile şi indiciile aflate prin colaborarea unor cetăţeni români.

Il Messaggero mai relatează că rezidenţii cartierului sunt extrem de indignaţi din cauza acestei crime oribile şi a faptului că în cartierul lor nu se mai poate trăi din cauza străinilor imigranţi. Proprietarul unui magazin unde Georgeta Nichita îşi făcea cumpărăturile le-a spus repoterilor Il Messaggero că sâmbătă dimineaţă aceasta a venit ca de obicei să ia mâncare, însă părea că totul este în regulă. De asemenea, un angajat al restaurantului unde lucrează femeia spune că aceasta îşi servea clienţii vineri seara cu zâmbetul pe buze, deşi soţul său era acasă văruind pereţii pentru a ascunde urmele de sânge.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: diaspora