x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român, arestat în Ungaria pentru terorism

Român, arestat în Ungaria pentru terorism

20 Mai 2009   •   00:00

Un cetăţean român a fost arestat la Budapesta sub acuzaţia de terorism, dar poliţia ungară a refuzat să îi dezvăluie identitatea, informând doar că acesta ar face parte din mişcarea de extremă dreapta şi că ar fi comis mai multe atacuri împotriva parlamentarilor socialişti, au relatat posturile tv.



El este bănuit că ar fi intenţionat să detoneze o bombă în casa unui deputat maghiar. În timpul percheziţiei în apartamentul cetăţeanului român, s-au găsit explozivi, arme şi muniţie. În aprilie, poliţia a arestat un alt bărbat suspectat că a deschis focul în faţa casei unui ministru şi că plănuia să detoneze o bombă împotriva aceluiaşi deputat.

Potrivit MAE român, autorităţile ungare au confirmat că cetăţeanul român a fost arestat la data de 15 mai în cursul unei operaţiuni a poliţiei locale şi au informat că ancheta este în curs de derulare. Până în prezent, cetăţeanul român nu a solicitat asistenţă consulară, precizează MAE. Ambasada României la Budapesta, care s-a autosesizat, a cerut detalii despre caz şi a întreprins măsurile necesare în vederea identificării cetăţeanului român,  fiind în contact permanent cu  autorităţile locale pentru noi informaţii.

×
Subiecte în articol: externe roman