x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

24 Ian 2005   •   00:00

25 IANUARIE 2005
TRAFIC. Autoritatile din Zaragoza au arestat cinci romani care se ocupau cu traficul de femei, informeaza agentia EFE. Potrivit ofiterilor de politie, romanii le ofereau femeilor acte false si le fortau sa se prostitueze. Surse din cadrul Inspectoratului de Politie din Aragon sustin ca reteaua este mult mai mare si mai periculoasa, iar majoritatea celor care fac parte din ea sunt romani. Femeile erau obligate sa intretina relatii sexuale cu strainii si nu primeau nici macar un sfert din banii pe care ii castigau de pe urma prostitutiei. In plus, nu aveau voie nici sa paraseasca cladirea in care erau tinute.

SYDNEY. Consulatul General al Romaniei din Sydney a organizat sambata, 22 ianuarie, festivalul "Spiritul Unirii", eveniment dedicat romanilor din capitala Australiei si zilei de 24 ianuarie, transmite RGN Press. La celebrarea Unirii au fost invitati la un gratar si un pahar de vin toti liderii organizatiilor romanesti, toti preotii (canonici si necanonici) si pastorii romani, insotiti de cate un reprezentant al comitetelor lor bisericesti si toti reprezentantii mass-mediei comunitatii romanesti din Sydney. Ceea ce cu numai cateva luni in urma parea de neimaginat pentru romanii din Sydney, s-a infaptuit acum, cu ajutorul lui Ovidiu Grecea, Consulul General al Romaniei la Sydney.

ANGLIA. Tinerii profesori romani pot candida pana la data de 6 februarie pentru obtinerea unui post de profesor asistent in scoli independente britanice, informeaza Consiliul Britanic din Bucuresti.

Prin acest proiect, profesorii romani au sansa de a cunoaste sistemul educational si modul de viata al britanicilor si beneficiaza de posibilitatea de a-si imbogati experienta de predare si de a transfera tehnici adecvate din Marea Britanie modului de predare romanesc. Durata slujbei temporare din Marea Britanie este de un an, din septembrie 2005 pana in iulie 2006. Candidatii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 23 si 30 de ani. Cererile de aplicare pot fi trimise pe adresa consiliilor Britanice din intreaga tara, in functie de zona in care locuiesc.

Grupaj realizat de Anca Alexe

×
Subiecte în articol: diaspora romani