x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

20 Dec 2004   •   00:00

21 DECEMBRIE 2004
DUBLURA. Actrita adolescenta Keira Knightley are o dublura de origine romana pentru scenele in care ar trebui sa apara dezbracata din filmul "Domino", in care joaca rolul principal. In locul frumusetii din "Piratii din Caraibe" se va dezbraca fosta balerina Roberta Lorincz.

"Nici nu visezi sa faci asa ceva in Romania. Pentru ca sunt dansatoare, corpul meu nu ma ingrijoreaza, dar Keira e o tanara foarte frumoasa", a spus balerina romanca.

GRIJA. Englezii au tiparit fluturasi cu instructiuni pentru protectia muncii pentru muncitorii straini, pentru ca erau ingrijorati ca angajatorii nu le explica imigrantilor decat in limba engleza cum sa se fereasca de accidente. Asa ca fiecare angajator din Marea Britanie ar trebui sa aiba acum fluturasi in 19 limbi, printre care: araba, turca, romana, ucraineana si cateva dialecte indiene. Inspectorii englezi de la Biroul de Siguranta in Munca au luat masuri dupa ce au constatat ca in estul Angliei muncitorii agricoli sunt imigranti. Fluturasii le clarifica imigrantilor drepturile lor de angajat, sfaturi in ceea ce priveste siguranta in munca si unde trebuie sa se planga daca angajatorul nu le ofera informatiile si conditiile necesare.

SCHIMBARE. Portalul romanesc The Bans din Canada se va desprinde de compania de consultanta The Bans Consulting Group Inc. si va fi lansat sub numele de www.SERVUS.CA. Aceasta desprindere a fost facuta pentru o deservire mai buna a comunitatii romanesti din Toronto. Portalul romanesc The Bans contine stiri si informatii comunitare si culturale, Scoala Romaneasca, forum de discutii, RomUniv, Romanian Business Directory, Ghidul noului venit.

LASATI UN MESAJ!
Daca aveti mesaje pentru rudele din strainatate sau pentru cele din tara asteptam e-mail-urile dumneavoastra la adresele anamaria.luca@jurnalul.ro, costin.anghel@jurnalul.ro sau diaspora@jurnalul.ro
×
Subiecte în articol: diaspora