x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

17 Dec 2004   •   00:00

18 DECEMBRIE 2004
INTEGRARE. Colegiul spaniol IES Lagoa de Antela este locul in care invata elevi de opt nationalitati distincte, printre care si foarte multi romani, informeaza RGN Press. Studentii de la colegiul din Xinzo fac parte dintr-un plan de integrare elaborat de autoritati pentru imigranti. Cadrele colegiului au dorit sa se adapteze la schimbarile sociale din domeniul invatamantului si astfel au ajuns la solutia de a elabora un plan care sa ii reuneasca pe toti imigrantii straini. Planul se axeaza pe unitatea mediului social si marca lingvistica.

EMANCIPARE. Scoala generala "Vasil Aprilov" din localitatea Drujba, Bulgaria, doreste sprijinul Uniunii Tinerilor Etnici Romani din Bulgaria in realizarea unor obiective de pastrare a identitatii copiilor etnicilor romani, sustine RGN Press. Scoala, cu o bogata istorie si traditii, deserveste actualmente satele Rupti, Acatievo, Pasacovo, Drujba si Calenic, arondate municipiului Vidin. Cum in aceste localitati este si populatie de origine romana, directia acestei scoli s-a gandit sa ceara si sprijinul societatii civile romanesti din Bulgaria si sa solicite mai multe materiale didactice pentru copiii romani.

ARESTAT. Un albanez a fost arestat, impreuna cu alte cinci persoane, printre care si ofiteri de politie, pentru ca a condus o retea de prostitutie din care faceau parte si doua romance, informeaza publicatia Kathimerini. Gina si Camelia au declarat ca au fost fortate sa se prostitueze. Mai mult, acestea sustin ca bordelul in care erau exploatate, batute si silite sa intretina relatii sexuale cu diferite persoane era fata in fata cu sectia de politie din Glyfada, suburbie a Atenei. Ilias Toskas, cel care a condus reteaua, a fost condamnat la 25 de ani de inchisoare.

INSTRUIRE. Guvernul de la Haga este pregatit sa initieze un program complet de instruire pentru imigrantii care locuiesc pe teritoriul olandez, transmite AFP. Ministerul olandez al Imigratiei a elaborat deja cateva cursuri de integrare pentru cei care sosesc in tara. Imigrantii vor studia cultura si lingvistica in limba olandeza. Mai mult, tinerii care nu au avut ocazia sa urmeze o scoala in tara lor natala vor putea sa o faca acum in Olanda.

Grupaj realizat de ANCA ALEXE

×
Subiecte în articol: diaspora