x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

24 Noi 2004   •   00:00

25 NOIEMBRIE 2004
STRIPPER IN CANADA. Dupa ce stripteuza Alina Balaican a primit permisul de rezidenta de la ministrul Imigrarii in Canada, a pornit un scandal politic si a ajuns pe prima pagina a ziarelor canadiene, jurnalistii au aflat ca ea face parte, de fapt, dintr-un val de 500 de dansatori exotici romani. Conform cotidianului Globe and Mail, romancele dansatoare au cauzat o crestere a numarului de vize de sedere temporara in Canada de patru ori. Parlamentarii opozitiei au cerut ca ministrul Imigrarii, Judy Sgro, sa dea socoteala pentru ca i-a acordat viza dansatoarei romance, deoarece aceasta a dansat pentru alegatori.

ANALIZA. Membrii Asociatiei Femeilor Romane din Castellon au dat publicitatii rezultatele unei analize a situatiei in care se afla romancele din Spania. Potrivit Nicoletei Mitulescu, vicepresedintele asociatiei, "Viata in Spania este ca o renastere pentru romance". Motivele de multumire a femeilor provenite din Romania se leaga de stabilitatea economica de care au parte in Spania, dar si posibilitatile sporite de a avea un rol activ in societate. Nemultumirile romancelor au la baza veniturile mici obtinute in Spania, comparativ cu cele ale spaniolilor.

REPATRIERE. Cetatenii romani stabiliti in Spania in baza unui permis de resedinta permanenta sau a cetateniei spaniole si care doresc sa se repatrieze o pot face in conformitate cu legislatia in vigoare in Romania, informeaza RGN Press. Pasapoartele romanilor care inainteaza aceasta solicitare trebuie sa fie valabile in momentul solicitarii, sa fie de tip nou si sa contina specificatia pentru cetatenii romani cu domiciliul in strainatate. Cererea de restabilire a domiciliului in Romania sau de repatriere - acolo unde este cazul - se depune direct la sectia de politie din zona unde se doreste stabilirea domiciliului, iar aceasta va elibera solicitantului un buletin de identitate si o dovada de repatriere.

SPECTACOL. La Milano va avea loc o manifestare culturala romaneasca unde sunt invitati Florian Pitis, Ducu Bertz, Mihai Nenita, Marius Botu si Vlad Cnejevici. Concertul este organizat special pentru romanii care vor merge sa voteze. Programul cuprinde muzica folk, muzica populara maramureseana si poezii. Manifestarea va avea loc la data de 28 noiembrie 2004, la Teatro San Cipriano, Via Carlo D’adda Numarul 31.

Grupaj realizat de Costin Anghel

×
Subiecte în articol: diaspora