x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trei români morţi şi 18 răniţi într-un accident de autocar în Ungaria

Trei români morţi şi 18 răniţi într-un accident de autocar în Ungaria

30 Aug 2013   •   12:29
Trei români morţi şi 18 răniţi într-un accident de autocar în Ungaria
UPDATE 15:06 - Microbuzul românesc implicat în accidentul din Ungaria era staţionat într-o coloană când a fost lovit de un tir bulgăresc, care mergea cu 70-80 de kilometri pe oră, în zonă nefiind urme de frânare, a declarat, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

Microbuzul în care se aflau românii era staţionat într-o coloană, la intrarea pe autostrada M5 din Ungaria, cu avariile aprinse.

Hagiu a precizat că autocamionul care a provocat accidentul, cu numele bulgăreşti, a intrat în plin în coloana de maşini staţionate.

"Vorbim de un tir de 42 de tone, 70-80 de kilometri la oră, nicio urmă de frânare. Mai mult ca sigur vorbim de un şofer care a adormit la volan", a spus Hagiu.

Preşedintele FORT a precizat că atunci când vor fi obţinute mai multe informaţii de la şoferul tirului bulgăresc se vor afla date concrete despre cauza accidentului.

Hagiu a mai spus că firma de transport care deţinea microbuzul în care se aflau români avea toate actele în regulă.

UPDATE 13:35
-  Cele 18 persoane rănite în accidentul din Ungaria sunt internate în cinci spitale, unele dintre acestea fiind în stare gravă, un avion militar urmând să plece la Budapesta pentru un eventual transfer al pacienţilor, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, citat de mediafax.

"În urma evaluării situaţiei, din dispozitia primului ministru, este pus la dispoziţie un avion Spartan, care se va deplasa la Budapesta, în vederea evaluării situaţiei şi a unui eventual transfer de pacienţi către România", a spus secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

Avionul va avea la bord un echipaj SMURD, iar misiunea va fi coordonată de Raed Arafat.

Secretarul de stat a precizat că Ministerul Sănătăţii, Ministerul de Externe, Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării Naţionale menţin legătura permanent, astfel încât misiunea să fie coordonată eficient şi să fie acordat ajutorul necesar românilor implicaţi în accident.
Totodată, la faţa locului se ţine legătura cu ataşatul de afaceri interne, precum şi cu consulul României la Budapesta.

Trei români au murit şi 18 au fost răniţi într-un accident care a avut loc în jurul orei 5.40 pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule.

Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit.

Consulul României la Budapesta şi atașatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor legale.


×
Subiecte în articol: accident Ungaria autocar romani