x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii din Egipt nu au cerut ajutorul MAE până în prezent

Românii din Egipt nu au cerut ajutorul MAE până în prezent

20 Aug 2013   •   08:55
Românii din Egipt nu au cerut ajutorul MAE până în prezent

Ministerul român de Externe anunţă că de la începutul crizei din Egipt, la Ambasada României la Cairo nu au fost depuse cereri pentru repatriere asistată şi nici nu au fost semnalate cazuri de români aflaţi în pericol.

Nici operatorii români de turism nu au cerut sprijin de la ambasadă, în ultima perioadă, adaugă MAE român, citat de RRA.

Faţă de un total de aproximativ 376 de cetăţeni români cu rezidenţa, pe diferite perioade, în Egipt, estimate de autorităţile egiptene, în prezent sunt 67 de cetăţeni români care şi-au înregistrat prezenţa şi au transmis Ambasadei datele de contact.

Până acum, personalul diplomatic a înregistrat doar solicitări de asistenţă consulară pentru rezolvarea unor probleme legate de actele de stare civilă şi documentele de călătorie, fără de care cetăţenii români nu se pot deplasa în România. În Egipt sunt înregistraţi aproximativ 376 de cetăţeni români cu rezidenţă, potrivit unei estimări a autorităţilor egiptene.

MAE a transmis în ultima vreme mai multe avertismente de călătorie în Egipt pentru cetăţenii români. Românii care se află în Egipt au fost sfătuiţi să se adreseze Ambasadei de la Cairo şi să îşi anunţe prezenţa, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă.

În ultima atenţionare transmisă sâmbătă, 17 august, MAE le cerea turiştilor români să îşi reprogrameze sejururile la Marea Roşie, iar operatorilor să nu rişte vieţile oamenilor, având în vedere că situaţia de criză s-ar putea extinde pe întreg teritoriul Egiptului.


×