x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANII IN LUME/Stirile zilei - 15 iulie 2004

ROMANII IN LUME/Stirile zilei - 15 iulie 2004

15 Iul 2004   •   00:00

Comunitate - Picnic canadian

Duminica, 18 iulie, Biserica "Sf. Gheorghe" organizeaza un picnic pentru romani in Queens Park, New Westminster (3rd Avenue cu 1st Street). Picnicul va incepe dupa Sfanta Liturghie. Incepand cu ora 12:00, toti romanii din zona sunt invitati la aceasta intalnire. Pentru detalii puteti sa-l contactati pe Gheorghe Serban la (604) 526-1440.

Sport - Concurs sportiv in Canada

In zilele de 17 si 18 iulie 2004, Centrul Comunitar din British Columbia organizeaza prima editie a Turneului de Tenis de Camp. Pentru orice informatii suplimentare trimiteti un e-mail pe adresa radug@shaw.ca.

Sah - Romanii, campioni ai Canadei

Doua eleve de origine romana au reusit sa devina campioane ale Canadei la Campionatele Nationale de sah, care s-au desfasurat zilele trecute in orasul Kapuskasing din nordul proviciei Ontario, informeaza RGN. La categoria fete sub 16 ani, Cornelia Dinca a reusit sa devina campioana pentru al II-lea an consecutiv. Alexandra Botez a devenit campioana Canadei la categoria fete sub 10 ani. Concursul s-a desfasurat pe durata a sapte runde, iar intre cei 100 de participanti s-au aflat patru copii din Romania si unul din Basarabia. La baieti sub 10 ani a castigat Arthur Calugar, din Chisinau. Copiii romani s-au calificat astfel pentru lotul national ce va reprezenta Canada la campionatele mondiale de sah, care urmeaza sa se desfasoare in Grecia, in luna noiembrie.

Universitate - Romania si UE la aderare

La Izvorul Muresului va functiona Universitatea de Vara, editia a VII-ea, cu tema "Comunitati romanesti de pretutindeni si integrarea europeana". "Cursurile" se vor desfasura in perioada 19-25 iulie 2004 in cadrul Complexului Sportiv National din localitatea Izvoru Muresului, judetul Harghita. Evenimentul are ca organizatori: Centrul European de Studii Covasna-Harghita si Fundatia Nationala pentru Romanii de Pretutindeni. Editia de anul acesta va prilejui dezbateri referitoare la particularitatile procesului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, aportul comunitatilor romanesti din Occident la integrarea tarii noastre in UE, comunitatile romanesti de pretutindeni in programele partidelor politice din Romania.
×
Subiecte în articol: diaspora