x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANII IN LUME/Stirile zilei - 8 iulie 2004

ROMANII IN LUME/Stirile zilei - 8 iulie 2004

08 Iul 2004   •   00:00

Aniversare - Grup de lobby pentru Romania

Romanians Worldwide Group, un grup de intalnire pe Internet a romanilor de pretutindeni, a implinit cinci luni de existenta, informeaza un comunicat al organizatiei. Grupul a fost infiintat pe 30 ianuarie 2004 de catre romani din Romania si America si are drept membri romani din toata lumea. Scopul grupului este de a face lobby pentru Romania. Una dintre cele mai importante realizari ale grupului este scrisoarea deschisa catre postul de televiziune CNN, ca replica la introducerea in mod repetat in grila de programe a filmului "Romanian Sex Trade", in care se prezenta o realitate deformata despre copiii Romaniei. Scrisoarea era semnata de 11 asociatii romanesti si 25 de persoane fizice si a adunat peste 4.500 de semnaturi.

Diaspora - Universitate de vara la Izvorul Muresului

Cea de-a saptea editie a Universitatii de Vara pentru romanii de pretutindeni va avea loc la Izvorul Muresului in perioada 19 - 24 iulie , in Complexul National Sportiv "Izvorul Muresului", judetul Harghita, informeaza Romanian Global news. Intalnirea va avea ca tema "Comunitati romanesti de pretutindeni si integrarea europeana". Cursurile universitatii de vara se vor deschide cu binecuvantarea P.S. Ioan Selejan, Episcopul Covasnei si Harghitei. In cadrul Universitatii de la Izvorul Muresului se vor organiza discutii cu teme precum "Comunitatile romanesti de pretutindeni in programele partidelor politice din Romania", "Implicarea Bisericii Ortodoxe Romane in sprijinirea romanilor de pretutindeni", "Aportul comunitatilor romanesti din Occident la integrarea Romaniei in Uniunea Europeana".

Comunitate - Aromanii din Pestera si Vidin

Membrii Uniunii Tinerilor Etnici Romani din Bulgaria, "AVE", au participat duminica, 4 iulie, la invitatia presedintelui asociatiei aromanilor, Tasev Tikov, la o slujba religioasa si o sarbatoare campeneasca de "San Petru", unde au fost prezenti aromani din localitatile regiunii Pestera, localitati locuite in majoritate de aromani. Aceasta sarbatoare a devenit o traditie pentru aromanii din Bulgaria. Anul acesta, din proprie initiativa si cu fonduri personale, au ridicat si un paraclis in amintirea stramosilor, informeaza Romanian Gobal News.

×
Subiecte în articol: diaspora