x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii, printre "sclavii" din abatoarele italiene! Muncesc mult, în condiţii inumane, pe bani puţini

Românii, printre "sclavii" din abatoarele italiene! Muncesc mult, în condiţii inumane, pe bani puţini

03 Feb 2016   •   16:58
Românii, printre "sclavii" din abatoarele italiene! Muncesc mult, în condiţii inumane, pe bani puţini
Sursa foto: gazetaromaneasca.com

Peste 5.000 de lucrători care lucrează în industria cărnii din zona Modena, Italia, în special români, marocani sau chinezi, muncesc în condiţii foarte dure, pe bani foarte puţini.

Turele pot să dureze chiar şi 15 ore, pe timpul cărora se repetă o unică mişcare, cea de tăiere, la fiecare 3 sau 4 secunde, cu daune grave pentru sănătate (spate, braţe şi umeri). Şi toate acestea... pentru 4,5 euro pe oră, scrie gazetaromaneasca.com.

”Eu sunt sclav”, a povestit unul dintre lucrători pentru La Repubblica, care publică o anchetă intitulată "I forzati del mattatoio" pe baza denunţului unui sindicat (Flai Cgil).

Angajatorii sunt societăţi care îşi schimbă numele şi falsifică registrele, bilanţurile şi statele de plată. False cooperative, confirmă anchetele Gărzii de Finanţe, care nu aplică contractul naţional, nu plătesc contribuţiile de protecţie socială şi fac evaziune fiscală.

×
Subiecte în articol: abator abatoare modena italia sclavi carne