x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii vor putea intra liber în Republica Moldova de la sfârşitul săptămânii

Românii vor putea intra liber în Republica Moldova de la sfârşitul săptămânii

15 Sep 2009   •   00:00

Cetăţenii români vor putea intra liber în Republica Moldova de la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat preşedintele Parlamentului moldovean, Mihai Ghimpu, care exercită interimar funcţia de şef al statului.



Mihai Ghimpu a declarat pentru RFI România că va suspenda hotărârea Guvernului prin care Republica Moldova a introdus vize pentru cetăţenii români, informează Mediafax. Cel mai probabil, formalităţile vor fi finalizate până cel târziu vineri, măsura urmând să intre în vigoare imediat.

"Având în vedere că Parlamentul nu are dreptul să anuleze hotărârea Guvernului, dar această decizie contravine hotărârii Parlamentului, care a stabilit intrare liberă pentru toţi cetăţenii UE, mă voi folosi de dreptul dat prin Constituţie şi, ca preşedinte interimar, voi suspenda această hotărâre a Guvernului. Cel mai probabil, românii vor putea intra în Republica Moldova fără viză, sâmbătă sau duminică. Măsura va fi aplicată imediat", a explicat Mihai Ghimpu.

Fostul preşedinte Vladimir Voronin a decis să introducă vize pentru cetăţenii români, în urma protestelor declanşate în aprilie 2009, la scurt timp după alegerile parlamentare.

Măsura de introducere a vizelor a fost criticată de mai mulţi oficiali europeni, care au cerut Chişinăului să intre în legalitate.

×
Subiecte în articol: observator