Acuzația Departamentului de Stat se bazează pe o evaluare declasificată a serviciilor de informații americane.
"Credem că acesta este doar vârful aisbergului", spune un oficial de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden.
Rusia nu a comentat în mod public această chestiune. Moscova însăși a acuzat în repetate rânduri SUA de amestec în străinătate.
Serviciile secrete americane "evaluează că acestea sunt cifre minime și că Rusia a transferat probabil fonduri suplimentare în mod ascuns în cazuri care nu au fost detectate", a declarat oficialul administrației Biden în timpul unui briefing telefonic.
Oficialul a vorbit sub rezerva anonimatului.
Evaluarea serviciilor secrete americane de informații nu a numit țări sau oficiali specifici despre care se crede că au fost vizați de Rusia - dar a precizat că aceștia se aflau pe patru continente.
Oficialul administrației a declarat că comunitatea de informații a SUA informa în prezent în mod privat anumite țări cu privire la presupusa finanțare secretă a Rusiei. Aceste informări vor rămâne confidențiale, a adăugat oficialul.
O sursă a administrației, familiarizată cu constatările, a afirmat că Rusia a cheltuit aproximativ 500.000 de dolari pentru a susține Partidul Democrat de centru-dreapta din Albania în alegerile din 2017 și a finanțat, de asemenea, partide sau candidați în Bosnia, Muntenegru și Madagascar, potrivit agenției de știri AFP.
Sursa a mai spus că Kremlinul a folosit Bruxellesul ca centru pentru fundații și alte fronturi care susțin candidați de extremă dreapta.
Companii fictive ar fi fost folosite pentru a finanța partide europene și pentru a cumpăra influență în alte părți.
(sursa: Mediafax)