x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a testat replici gonflabile ale rachetelor balistice

Rusia a testat replici gonflabile ale rachetelor balistice

de Agerpres    |    01 Apr 2014   •   21:51
Rusia a testat replici gonflabile ale rachetelor balistice

Armata rusă a testat marţi, pentru prima dată, replici gonflabile ale rachetelor sol-aer Topol-M şi Yars, a anunţat, la Moscova, un purtător de cuvânt al Forţelor balistice strategice, Igor Egorov, transmite agenţia RIA Novosti.

"În timpul testelor, rampele de lansare mobile ale rachetelor şi-au schimbat poziţia atunci când unităţile de genişti desfăşurau false divizii în locul lor. O etapă a testelor prevedea desfăşurarea simultană a unor machete gonflabile de către toate dispozitivele aparţinând unităţii de rachete Teikovo", a indicat colonelul Igor Egorov.

Conform acestuia, manevrele au fost efectuate în timpul nopţii, ceea ce a permis deplasarea în deplină siguranţă a rampelor de lansare a rachetelor.

În 2014, şapte dispozitive de geniu universale destinate camuflării armamentului vor intra în dotarea unităţilor de rachete din Novisibirsk şi din Nijni Taguil care dispun de rachete sol-aer Yars, informează RIA Novosti. Forţele balistice strategice ruse se vor dota cu cincizeci de vehicule de acest tip până în 2020. 

×
Subiecte în articol: Rusia rachete rusia