x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia actualizează lista țărilor ''neprietenoase''. Alte 5 state europene supuse restricțiilor

Rusia actualizează lista țărilor ''neprietenoase''. Alte 5 state europene supuse restricțiilor

22 Iul 2022   •   17:15
Rusia actualizează lista țărilor ''neprietenoase''. Alte 5 state europene supuse restricțiilor
Sursa foto: Agerpres

Autoritățile de la Moscova au actualizat lista țărilor ''neprietenoase'', fiind incluse Grecia, Danemarca, Slovenia, Croaţia şi Slovacia .Aceste state au limitat numărul de persoane din reprezentanțele diplomatice.

''Lista aprobată de guvern nu este definitivă şi poate fi extinsă, având în vedere acţiunile ostile în curs de desfăşurare ale statelor străine împotriva misiunilor ruseşti din străinătate'', transmite guvernul rus.

Prin urmare, Grecia poate dispune de 34 de persoane, Danemarca 20 de persoane, Slovacia 16 persoane, iar Croația și Slovenia nu mai pot aduce personal pentru misiunile diplomatice și consulare.

Totodată, în luna iunie au fost impuse limitări ambasadelor Cehiei și Statelor Unite. 

Aceste restricții includ și interdicția totală de angajare a unor cetățeni ruși. 

În urma sancțiunilor impuse Rusiei de statele occidentale ca urmare a invaziei în Ucraina, pe 24 februarie, președintele Vladimir Putin a emis un decret pe 5 martie prin care a ordonat executivului să alcătuiască o listă cu țările care desfăşoară "acţiuni neprietenoase" împotriva Moscovei.

 

×
Subiecte în articol: Rusia tari neprietenoase