x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia analizează posibilitateaa reducerii cotei de export pentru grâu

Rusia analizează posibilitateaa reducerii cotei de export pentru grâu

04 Dec 2021   •   11:30
Rusia analizează posibilitateaa reducerii cotei de export pentru grâu

Rusia discută stabilirea cotei sale de export de grâu, care este valabilă de la jumătatea lunii februarie până în iunie, la 9 milioane de tone, potrivit Bloomberg.

Cantitatea a fost propusă de Ministerul Agriculturii, care a sugerat, de asemenea, o cotă totală de cereale de 14 milioane de tone pentru această perioadă, au declarat surse anonime.

Rusia, unul dintre cei mai mari exportatori de grâu din lume, a luat măsuri pentru a încetini vânzările în străinătate, pentru a reduce creșterile de prețuri pe plan intern. De asemenea, a introdus o taxă pe exporturile de cereale, dar măsurile au avut efecte limitate asupra volumelor totale sezoniere.

Cu toate acestea, decizia va fi urmărită îndeaproape pe piața mondială a grâului, care se confruntă cu o ofertă tot mai restrânsă după ce culturile din întreaga lume au fost afectate de secetă, îngheț și ploi abundente. Prețurile de referință la Chicago au atins luna trecută un maxim al ultimilor nouă ani.

Cota de anul viitor va fi decisă de guvern pe baza unei recomandări a comisiei pentru tarife, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Agriculturii, fără a comenta cifrele.

Serviciul de presă al ministerului economiei, care se ocupă de comisie, a declarat că intenționează să discute datele și volumele specifice ale cotei pentru 2022 împreună cu ministerul agriculturii "în viitorul apropiat".

Rusia a impus o cotă de export de cereale de 17,5 milioane de tone în perioada 15 februarie - 30 iunie anul acesta.

Contractele futures pentru grâu de la Chicago au extins scăderile și s-au tranzacționat vineri cu 1,6% mai puțin.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: grău