x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Gafă după gafă: Rusia şi-a bombardat teritoriul de 40 de ori într-un an!

Gafă după gafă: Rusia şi-a bombardat teritoriul de 40 de ori într-un an!

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2024   •   10:30
Gafă după gafă: Rusia şi-a bombardat teritoriul de 40 de ori într-un an!
Sursa foto: Hepta

Un document obţinut de Washington Post sugerează că Rusia a lansat bombe cu planare spre propriul teritoriu de aproape 40 de ori într-un singur an, cel mai probabil din cauza proastei funcţionări a sistemelor de ghidare, relatează Monitorul Apărării.

Potrivit unui document al departamentului de urgenţe din oraşul Belgorod, au existat 38 de incidente într-un singur an, din aprilie 2023 până în aprilie 2024.

Potrivit WP, experţii cred că aceste bombardări accidentale au fost cauzate de muniţia defectă. Ruslan Leviev, expert pentru Conflict Intelligence Group, a spus că un anumit procent din totalitatea bombelor ruseşti este defect.

„Credem că aceste accidente sunt cauzate de lipsa de fiabilitate a acestor kit-uri, un lucru care nu pare să deranjeze Forţele Aeriene”, a spus Leviev, pentru WP.

În regiunea Belgorod, au fost raportate până acum mai multe incidente care au implicat folosirea muniţiei ruseşti, cel mai mare dintre acestea având loc în luna martie, când în oraşul Belgorod o astfel de bombă a creat o gaură uriaşă pe una dintre străzile oraşului. De asemenea, pe 12 mai, o explozie a dus la prăbuşirea unui bloc, rezultând în moartea a 17 persoane. Atunci, Kremlinul a dat vina pe Ucraina, însă experţii OSINT au ajuns rapid la concluzia că a fost vorba despre o bombă rusească.

Conform aceluiaşi raport obţinut de WP, astfel de incidente sunt mult mai dese în Rusia, însă multe dintre bombele care aterizează unde nu şi-ar dorii ruşii nu explodează şi cad în zonele mai puţin sau deloc populate, câteodată fiind descoperite de fermieri.

Bombele cu planare precum cele care aterizează în Rusia sunt folosite intens de armata rusă pentru a ataca Ucraina, în special Harkovul. Deşi sunt simple şi costă puţin sunt şi extrem de eficiente, acestea fiind, de altfel, şi bombele care au dus la capturarea oraşului Avdiivka, în februarie.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia bombardat