x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia denunţă "cinismul" şi "aroganţa inadmisibilă" a SUA în relaţia cu Vladimir Putin

Rusia denunţă "cinismul" şi "aroganţa inadmisibilă" a SUA în relaţia cu Vladimir Putin

de Agerpres    |    06 Mar 2014   •   19:55
Rusia denunţă "cinismul" şi "aroganţa inadmisibilă" a SUA în relaţia cu Vladimir Putin

Rusia a denunţat joi "cinismul" şi "aroganţa inadmisibilă" a SUA, pe fondul criticilor Departamentului de Stat care a enumerat "zece afirmaţii greşite" ale preşedintelui rus Vladimir Putin privind criza din Ucraina, se arată într-un comunicat al Ministerului rus al Afacerilor Externe, relatează AFP şi Reuters.

Publicarea acestor puncte "frapează nu atât datorită deformării primitive a realităţii, cât datorită cinismului său", se mai precizează în comunicatul amintit.

"Statele Unite nu îşi pot permite să facă morală în legătură cu respectarea reglementărilor internaţionale şi în ce priveşte respectarea suveranităţii altor state. Cum a fost cu bombardarea fostei Iugoslavii sau invazia în Irak, bazându-se pe pretexte falsificate?", menţionează Ministerul rus al afacerilor externe, conform sursei amintite.

Departamentul american de Stat a demontat miercuri punct cu punct cele "10 afirmaţii eronate" privind Ucraina ale preşedintelui Vladimir Putin, pe care l-a asemuit cu un scriitor de romane de ficţiune.

"Este clar că la Washington, ca şi până acum, nu se poate accepta că situaţia din Ucraina nu este conform şabloanelor lor", a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de externe, Aleksandr Lukaşevici, într-un comunicat citat de Reuters.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin