x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia face exerciţii militare în Crimeea, în timpul Reuniunii NATO

Rusia face exerciţii militare în Crimeea, în timpul Reuniunii NATO

de Dan Constantin    |    12 Feb 2016   •   11:57
Rusia face exerciţii militare în Crimeea, în timpul Reuniunii NATO

În 8 februarie, Rusia a început un amplu exercitiu militar în regiunea de sud, care cuprinde teritorii de la CAUCAZ LA MAREA NEAGRA. 

În 11 februarie, intervine cu un moment difuzat în cursul serii in-extenso de site+ul oficial al Kremlinului si presedintele Putin, care primeste raportul  prin teleconferinta, asupra execitiilor de la comandantii militari, în  prezenta Ministrului rus al Apararii.
 
Efectul este evident si propagandistic PENTRU A CONTRABALANSA REUNIUNEA MINISTRILOR APARARII AI NATO CARE SE DESFASURA LA BRUXELLES.
 
EXERCITIILE DIN REGIUNEA CAUCAZ SI CRIMEEA au implicat participarea a 8,5 mii militari, 900 vehicule militare, 50 de nave, 200 de avioane si elicoptere.
 
CENTRUL DE GREUTATE AL EXERCITIILOR a fost plasat in regiunile ROSTOV, SEVASTOPOL SI SIMFEROPOL. În CRIMEEA a fost un exercitiu pentru respingerea unui inamic imaginar care a lansat un atac aerian masiv.
 
Amiralul Alexandr Vitko, comandantul Flotei militare a Mării Negre a raportat ca din 8 februarie toate unitatile flotei au fost puse in stare de pregatire comleta de luptă. Exercitiul a inclus debarcari de trupe de pe doua nave mari, participarea aviației cu atacuri aeriene si la sol, trageri cu rachete.

×