x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia îi AVERTIZEAZĂ pe americani. Ce anunţ a făcut în urmă cu puţin timp ministerul rus de Externe

Rusia îi AVERTIZEAZĂ pe americani. Ce anunţ a făcut în urmă cu puţin timp ministerul rus de Externe

24 Mar 2015   •   11:46
Rusia îi AVERTIZEAZĂ pe americani. Ce anunţ a făcut în urmă cu puţin timp ministerul rus de Externe

Ministerul rus de Externe şi-a arătat îngrijorarea în legătură cu trimiterea de către SUA a unui sistem de apărare antirachetă în Coreea de Sud, relatează Sputnik International. Moscova susţine că acest lucru ar putea amenința securitatea regiunii.

Washington a anunțat anterior că intenționează să desfășoare acest sistem, Terminal High Altitude Area Defense (THAAD), în Coreea de Sud pentru a servi ca factor de descurajare împotriva unei ipotetice provocări militare din partea Coreii de Nord.

"O astfel de decizie nu poate decât să ne stârnească îngrijorarea în legătură cu caracterul distructiv al sistemului global de apărare antirachetă al SUA pentru securitatea internațională. Într-o regiune în care situația este deja extrem de complicată în termeni de securitate, acest lucru ar putea fi un pas în plus către o cursă a înarmării în nord-estul Asiei și ar complica și mai mult soluționarea problemei nucleare în peninsula coreeană", a făcut cunoscut Ministerul de Externe rus într-un comunicat.

×