x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia înființează un nou corp de armată pentru a lupta în Ucraina

Rusia înființează un nou corp de armată pentru a lupta în Ucraina

10 Aug 2022   •   20:30
Rusia înființează un nou corp de armată pentru a lupta în Ucraina
Sursa foto: Heprta

Rusia a înființat o nouă unitate militară terestră care se va alătura efectivelor aflate deja în Ucraina, transmite Ministerul britanic al Apărării, scrie Reuters.

În baza din orașul Mulino, din estul Moscovei, se află Corpul 3 de armată, din care  ar face parte bărbați cu vârste între 18 și 50 de ani care nu au experiență militară obligatorie, despre care transmite informații și Institutul american pentru Studierea Războiului (ISW). Și autoritățile ucrainene au transmis informații despre o nouă unitate militară alcătuită din circa 15.500 de oaemni cu vaza la Mulino. 

Corpul 3 de armată ar fi completat cu batalioane voluntare. Politicieni regionali ruși au declarat că recruților li se vor oferi bonusuri în bani. Propagandistul Aleksandr Koț a transmis pe 5 august că sunt recrutați voluntari în regiunea Samara pentru alcătuirea unui nou batalion. Guvernatorul regiunii ruse Omsk, Aleksandr Butkov, a transmis că în regiune se formează trei batalioane de voluntar, Irtîş, Avangard şi Omsk, pentru a fi trimise în Donbas.

Totodată, forțele ruse trebuie să-și consolideze ofensiva în Donbas și să întărească apărarea împotriva contraatacurilor ucrainene din est.


 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina corp 3 de armata