x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia neagă acuzațiile Germaniei că liderul opoziției ruse ar fi fost otrăvit

Rusia neagă acuzațiile Germaniei că liderul opoziției ruse ar fi fost otrăvit

25 Aug 2020   •   14:08
Rusia neagă acuzațiile Germaniei că liderul opoziției ruse ar fi fost otrăvit

Autoritățile din Rusia susțin că Germania nu are suficiente dovezi pentru a susţine că lideul opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost otrăvit. Reprezentanții spitalului Charite din Berlin, unde este internat politicianul, au declarat că acesta a fost otrăvit cu un inhibitor de colinesterază, transmite DAP.

Directorul Biroului de Medicină Legală din Moscova, Serghei Şigheev, a spus că o astfel de concluzie nu este adevărată, întrucât nu indică o substanță clară. 

"Activitatea colinesterazei variază semnificativ de la o persoană la alta, în special din cauza anumitor boli cronice. În prezent putem vorbi doar de faptul că s-a descoperit la pacient o scădere a activităţii colinesterazei. Pe asta se bazează concluzia privind otrăvirea cu un inhibitor de colinesterază. Concluzia este prematură", a declarat Şigheev.

Și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, este de părere că medicii germani s-au grăbit.

"Analiza medicilor noştri şi cea a medicilor germani concordă în totalitate. Însă concluziile lor diferă. Nu înţelegem această precipitare a colegilor germani", a spus acesta.

El a mai precizat că nu este nevoie, în acest moment, de investigații asupra circumstanțelor în care a Navalnîi a intrat în comă. Acest lucru se va întâmpla când se va stabili precis că a fost otrăvit.
"Dacă este identificată substanţa şi dacă se stabileşte că este vorba de otrăvire, atunci, bineînţeles, va exista un motiv de investigaţie".

Cancelarul german Angela Merkel a cerut Rusiei să ancheteze suspiciunea că politicianu a fost otrăvit iar vinovaţii să fie traşi la răspundere.

Navalnîi are 44 de ani și acum este în comă. El este principalul opozant al liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. Acestuia i s-a făcut rău în timpul unui zbor din Siberia la Mosvoca. Aeronava a aterizat de urgență la Omsk, unde a fost spitalizat. Ulterior a fost transferat la Berlin.

 

×