x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia anunță probleme la Stația Spațială Internațională. NASA intervine în ajutorul echipajului

Rusia anunță probleme la Stația Spațială Internațională. NASA intervine în ajutorul echipajului

de Redacția Jurnalul    |    12 Feb 2023   •   12:40
Rusia anunță probleme la Stația Spațială Internațională. NASA intervine în ajutorul echipajului
Sursa foto: Hepta

Agenția spațială rusă a raportat sâmbătă o pierdere inexplicabilă de presiune la o navă cargo andocată la Stația Spațială Internațională, dar a precizat că nu există nicio amenințare pentru echipaj, scrie Reuters.

Roscosmos a precizat că specialiștii de la controlul misiunii au detectat o depresurizare în sistemul de răcire al navei cargo Progress MS-21, care urmează să se desprindă de ISS pe 18 februarie.

Nava a fost izolată de restul stației, iar motivul este în curs de investigare, a precizat aceasta.

"Regimul de temperatură și presiunea de la bordul ISS sunt normale, nimic nu amenință viața și sănătatea echipajului, iar aceștia se simt bine", a precizat Roscosmos.

Aceasta a fost cea mai recentă problemă care a afectat îmbătrânita ISS, după ce în decembrie a avut loc o scurgere de lichid de răcire pe o navă spațială Soyuz MS-22 andocată la stație.

NASA a precizat că specialiștii săi îi ajută pe omologii lor ruși să depaneze ultima scurgere.

Navele Soyuz sunt folosite pentru a transporta echipajul spre și dinspre stație, în timp ce navele Progress livrează echipamente și provizii. O altă navă Progress, MS-22, a andocat cu succes cu ISS mai devreme sâmbătă.

Problema cu Soyuz a forțat trei dintre membrii actualului echipaj de pe stație - rușii Serghei Prokopyev și Dmitri Petelin și astronautul NASA Frank Rubio - să își prelungească misiunea. Ei se vor întoarce acum pe Pământ cu un Soyuz pe care Rusia urmează să îl lanseze pe 20 februarie.

Rusia și Statele Unite continuă să colaboreze îndeaproape în ceea ce privește ISS, în ciuda daunelor grave aduse relațiilor lor de invazia Rusiei în Ucraina. În acest moment, la bord se află șapte membri ai echipajului - trei americani, trei ruși și un japonez.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia statia spatiala internationala nasa