x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe RUSIA - PROIECT / „Insula Federaţiei” în Marea Neagră

RUSIA - PROIECT / „Insula Federaţiei” în Marea Neagră

de Veronica Micu    |    03 Iul 2008   •   00:00
RUSIA - PROIECT / „Insula Federaţiei” în Marea Neagră

14:00 • Miliardarii ruşi vor putea locui pe propria insulă artificială în Marea Neagră. Construcţia va începe anul viitor pe o vastă şi luxoasă insulă în apropierea staţiunii Soci, din sudul Rusiei.

Miliardarii ruşi vor putea locui pe propria insulă artificială în Marea Neagră. Construcţia va începe anul viitor pe o vastă şi luxoasă insulă în apropierea staţiunii Soci, din sudul Rusiei.

PROIECT. Arhipelagul în miniatură, botezat "Insula Federaţiei", va fi gata până în 2014, cînd la Soci vor fi organizate Jocurile Olimpice de iarnă. Proiectul se ridică la 3 miliarde de lire sterline şi se va întinde pe 350 de hectare. Acolo vor fi construite mai multe hoteluri, două porturi de iahturi, un aqua parc şi o mulţime de vile de lux. Complexul va fi străbătut de mai multe râuri artificiale, destinate a fi cele mai mari canale navigabile de pe teritoriul rusesc. Arhitecţii care se ocupă de proiect sunt aceiaşi care au realizat insulele artificiale The Palm şi Planiglobul din Emiratele Arabe Unite. "Chiar dacă nu am deschis sezonul de vânzări, am observat că există un mare interes în a obţine proprietăţi pe insulă", a spus purtătorul de cuvînt al Dezvoltatorilor, Alexei Butsailo. Acest proiect este o urmare boom-ului economic din Rusia, datorat preţurilor mari la energie. În acest moment, Rusia este a doua ţara, după SUA, cu cei mai mulţi miliardari din lume. Soci este una din cele mai populare staţiuni din Rusia, chiar şi fostul preşedinte, Vladimir Putin, are o casă de vacanţă în apropierea staţiunii.

×
Subiecte în articol: externe