x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruşii nu au decis să renunţe la rachete în Kaliningrad

Ruşii nu au decis să renunţe la rachete în Kaliningrad

de Mihaela Matachita    |    21 Sep 2009   •   00:00

Decizia de a nu mobiliza rachete Iskander în regiunea Kalinigrad, evocată în urma revizuirii proiectului american al scutului antirachetă, nu a fost încă adoptată, a declarat, luni, şeful Statului Major al Forţelor Armate ruse, Nikolai Makarov.

Potrivit paginii online a agenţiei de ştiri RIA Novosti, Makarov a răspuns astfel la o întrebare a jurnaliştilor privind posibilitatea ca Rusia să renunţe la mobilizarea rachetelor Iskander în regiunea Kaliningrad, enclavă rusă situată între Polonia şi Lituania, ţări membre ale Uniunii Europene şi ale NATO. "Această decizie nu a fost încă luată", a declarat el la patru zile de la anunţarea deciziei SUA de a abandona proiectul de instalare a scutului antirachetă în Cehia şi Polonia.

Dotat cu rachete tactice de mare precizie, sistemul Iskander este destinat distrugerii unor ţinte de mici dimensiuni, situate în adâncimea dispozitivului advers. Raza sa maximă de acţiune este de 280 de kilometri în versiunea de export şi de 500 de kilometri în versiunea concepută pentru armata rusă.

×
Subiecte în articol: externe