x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Saddam o ia razna

Saddam o ia razna

26 Feb 2004   •   00:00

Saddam Hussein innebuneste pe zi ce trece.

Fostul dictator irakian, intemnitat de americani, este perfect sanatos din punct de vedere fizic, insa exista semne ingrijoratoare cu privire la sanatatea lui mentala. Expertii Crucii Rosii, care l-au vizitat pe Saddam in detentie, au recunoscut ca Saddam este tinut in conditii decente, este bine hranit si sanatos tun.

IRATIONAL. Cu toate acestea, exista indicii ca sanatatea sa mentala se degradeaza din ce in ce mai mult. Are momente cand incepe sa mormaie irational. Urmeaza o perioada de tacere profunda, cand Saddam refuza sa scoata un cuvant. Doctorii cred ca fostul dictator, acum la o varsta inaintata, sufera consecintele abuzului de alcool si droguri.

POZA RIVALULUI. In pofida infrangerii suferite, Saddam are in celula si o fotografie a rivalului sau, presedintele american George W. Bush. Daca Saddam ar mai fi cel din urma cu un an, sfidator si razboinic, in nici un caz nu ar suferi sa aiba aproape o imagine a dusmanului sau. (Ana Ilie)


Americanii il vor ucis la TV

inchisoare, Saddam nu le provoaca mila americanilor. Un sondaj recent arata ca majoritatea americanilor vor ca fostul dictator sa primeasca pedeapsa capitala. Mai mult, 70% dintre acestia doresc sa il vada executat, in direct, la televizor. Alti 11% si-ar dori sa urmareasca ultimele momente din viata lui Saddam Hussein. In acelasi timp, 21% sunt chiar de acord sa plateasca pentru a vedea executia celui mai cautat terorist din lume, Ossama ben Laden.

×
Subiecte în articol: externe saddam