x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Salvatorii caută supraviețuitori, după alunecările de teren și replicile cutremurului din Taiwan

Salvatorii caută supraviețuitori, după alunecările de teren și replicile cutremurului din Taiwan

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2024   •   10:45
Salvatorii caută supraviețuitori, după alunecările de teren și replicile cutremurului din Taiwan
Sursa foto: Hepta

Autoritățile încearcă să ajungă la peste 650 de persoane blocate de cutremurul din Taiwan care a ucis cel puțin nouă persoane și a rănit aproximativ 1.000 de persoane, notează The Guardian.

Echipele de salvare încearcă să ajungă la peste 650 de persoane prinse în zone miniere și într-un parc național, după ce cel mai puternic cutremur din ultimele decenii a lovit Taiwan, ucigând nouă persoane și rănind aproximativ 1.000 de persoane.

Eforturile de căutare în jurul orașului Hualien, cel mai grav afectat de pe coasta de est, au fost îngreunate de peste 50 de replici înregistrate de la cutremurul de miercuri dimineață, a declarat Administrația Centrală Meteorologică (CWA) din Taiwan. În următoarele patru zile sunt prognozate mai multe, cu magnitudini cuprinse între 6,5 și 7.

Aproximativ 80 de persoane sunt căutate în zonele miniere, deși nu e foarte clar dacă se aflau într-o mină în momentul cutremurului.

Se crede că aproximativ 50 de angajați ai hotelului au rămas blocați în parcul național Taroko, după ce convoiul lor de patru microbuze a rămas blocat pe un drum de munte de o alunecare de teren.

Un cutremur cu magnitudinea 7,2 a zguduit miercuri Taiwanul, cel mai puternic cutremur care a lovit insula în ultimii 25 de ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cutremur taiwan