x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Obama anunţă sancţiuni împotriva Rusiei. Sunt vizaţi 20 de oficiali şi o bancă

Obama anunţă sancţiuni împotriva Rusiei. Sunt vizaţi 20 de oficiali şi o bancă

de Agerpres    |    20 Mar 2014   •   18:12
Obama anunţă sancţiuni împotriva Rusiei. Sunt vizaţi 20 de oficiali şi o bancă
Sursa foto: Lawrence Jackson/Casa Albă

Preşedintele american Barack Obama a anunţat joi sancţiuni ce vizează încă 20 de responsabili ruşi şi o bancă rusă, ca represalii la anexarea Crimeii de către Rusia, şi a ameninţat totodată Moscova cu măsuri împotriva unor "sectoare cheie" ale economiei ruse.

În cursul unei scurte intervenţii de la Casa Albă consacrată Ucrainei, liderul american a insistat asupra faptului că sprijinul ţării sale pentru aliaţii din NATO rămâne "de neclintit".

Preşedintele american a afirmat că ameninţările Rusiei în sudul şi estul Ucrainei reprezintă un risc serios de escaladare a crizei în regiune.

"Impunem sancţiuni mai multor responsabili din guvernul rus. În plus, sancţionăm un număr de persoane cu resurse substanţiale şi influenţă care acordă sprijin material conducerii ruse, precum şi o bancă ce acordă sprijin material acestor persoane".

Aceste măsuri survin după ce Casa Albă a anunţat luni că preşedintele american Barack Obama a decis sancţiuni împotriva a 11 importanţi oficiali ruşi şi ucraineni, între care şi preşedintele ucrainean destituit Viktor Ianukovici, ca răspuns la referendumul privind anexarea Crimeii la Rusia.

×
Subiecte în articol: sanctiuni rusia crimeea barack obama