x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sarko, dezavuat ca tată vitreg

Sarko, dezavuat ca tată vitreg

06 Feb 2008   •   00:00
Sarko, dezavuat ca tată vitreg

ÎNCURCATURI ● Devenit "Primul Fiu" al Franţei, băiatul Carlei e măr de discordie
Carla Bruni e expusă pericolelor mai mult ca oricând, acum, după căsătoria ei cu preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy. Şi, o dată cu ea, şi fiul ei, Aurelien, al cărui tată este filozoful Raphael Enthoven.



ÎNCURCATURI ● Devenit "Primul Fiu" al Franţei, băiatul Carlei e măr de discordie
Carla Bruni e expusă pericolelor mai mult ca oricând, acum, după căsătoria ei cu preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy. Şi, o dată cu ea, şi fiul ei, Aurelien, al cărui tată este filozoful Raphael Enthoven.


De când s-a unit "şi la bine, şi la rău" cu iubita lui, Carla Bruni, preşedintele francez are parte mai mult de rău... în familie. Mai precis, tatăl micuţului Aurelien, fiul Carlei, dă semne de gelozie paternă. Filozoful Raphael Enthoven este departe de a fi mulţumit de noul statut al lui Aurelien şi nu vede deloc cu ochi buni şederea copilului la élysée, sub acelaşi acoperiş cu şeful statului, care i-a devenit acum tată vitreg. Enthoven s-a plâns presei pariziene că, de când relaţia Carlei cu preşedintele a fost făcută publică, mama copilului "este mai expusă ca oricând", mai ales acum, când a devenit Prima Doamnă a Franţei şi, o dată cu ea, şi Aurelien. Presa mondenă e pe urmele lor, peste tot, şi a început să abunde de fotografii cu noua familie prezidenţială.


DREPT DE IMAGINE. Ca urmare, Enthoven s-a hotărât să apere dreptul la imagine al fiului său. Avocatul filozofului, Angelique Beres, a anunţat că a trimis o scrisoare către trei grupuri franceze de presă (Mondadori, Hachette-Filipacchi & Prisma Presse), în care scrie următoarele: "Raphael Enthoven, al cărui avocat sunt, m-a însărcinat să vă pun în vedere faptul că trebuie să respectaţi dreptul la viaţa privată şi dreptul la imagine în ceea ce-l priveşte pe fiul său minor, Aurelien (...) În particular, Raphael Enthoven se opune oricărei reproduceri, fără acordul său, a oricăror imagini" în care apare sau poate fi identificat Aurelien. Apărătoarea filozofului a precizat că este îndreptăţită să facă orice demers legal împotriva presei care nu se va conforma condiţiilor menţionate de Enthoven.



Ghinionistă

Şi mama copilului pare urmărită de ghinion. De-abia căsătorită cu preşedintele francez, sâmbătă, la Palatul élysée, Carla Bruni, fostul fotomodel internaţional de origine italiană, care şi-a schimbat cariera cu una muzicală, nu poate obţine automat cetăţenia franceză, potrivit legilor în vigoare din Franţa, dezvăluie AFP. Duminică seară, secretarul general al preşedinţiei, Claude Gueant, se grăbise să anunţe că "noua soţie a preşedintelui, italiancă, va deveni automat cetăţean francez în urma căsătoriei". Dar ca să nu creeze iluzia că, de-a doua zi, Prima Doamnă a Franţei va deveni cetăţean francez cu acte-n regulă, secretarul de la élysée a precizat că, potrivit legilor, "căsătoria nu exercită un efect automat asupra cetăţeniei". "Partenerul, cetăţean străin sau apatrid, unui cetăţean francez poate, după patru ani de la căsătorie, să obţină cetăţenia franceză prin declaraţie, cu condiţia ca la data acestei declaraţii relaţia, atât afectivă cât şi materială, să nu fi încetat între soţi de la căsătorie", a precizat Gueat. În concluzie, Carla mai are de aşteptat patru ani până să devină franţuzoaică şi, potrivit aceleiaşi legi, partenerul cetăţean străin mai trebuie "să dovedească o bună cunoaştere a limbii franceze".

×
Subiecte în articol: externe enthoven