x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal de imagine pentru Preşedinţia română a UE. O agenţie critică asocierea cu o celebră firmă de răcoritoare

Scandal de imagine pentru Preşedinţia română a UE. O agenţie critică asocierea cu o celebră firmă de răcoritoare

de Emil Neacşu    |    26 Feb 2019   •   16:43
Scandal de imagine pentru Preşedinţia română a UE. O agenţie critică asocierea cu o celebră firmă de răcoritoare

Agenţia de lobby germană Foodwatch, care se ocupă de respectarea drepturilor consumatorilor din Europa, critică faptul că preşedinţia română a Uniunii Europene are printre partenerii oficiali firma de băuturi răcoritoare Coca Cola. Într-o scrisoare publicată pe site-ul său, Foodwatch le cere preşedintelui Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk, şi premierului României, Viorica Dăncilă, să pună capăt imediat parteneriatului cu compania americană. Informaţia a fost preluată de presa franceză şi cea germană. Potrivit Foodwatch, prezenţa Coca Cola printre partenerii oficiali ai preşedinţiei Uniunii Europene reprezintă un conflict de interese pentru că gigantul american se situează astfel în centrul puterii instanţelor europene.

Potrivit Foodwatch, în condiţiile în care obezitatea şi unele boli cum ar fi diabetul sunt tot mai frecvente, colaborarea între Uniunea Europeană şi Coca Cola este nepotrivită şi poate slăbi încrederea publicului în instituţiile europene. 

"Parteneriatul de sponsorizare al UE cu Coca-Cola afectează independenţa şi credibilitatea politicii europene", a declarat Andreas Winkler de la Foodwatch, citat de Der Spiegel.  

×