x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandal de proporţii în Rusia! Mai multe jurnaliste au acuzat deputaţi şi înalţi funcţionari de hărţuire sexuală

Scandal de proporţii în Rusia! Mai multe jurnaliste au acuzat deputaţi şi înalţi funcţionari de hărţuire sexuală

01 Mar 2018   •   14:42
Scandal de proporţii în Rusia! Mai multe jurnaliste au acuzat deputaţi şi înalţi funcţionari de hărţuire sexuală

Mai multe jurnaliste au acuzat în ultimele zile deputaţi şi înalţi funcţionari ruşi de hărţuire sexuală, o poziţionare excepţională în Rusia asupra unui subiect care rămâne de obicei tabu în această ţară, informează joi AFP. 

Două jurnaliste ce acoperă actualitatea din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, şi o producătoare de televiziune au foste primele care l-au acuzat de hărţuire sexuală pe deputatul Leonid Sluţki, şeful Comisiei pentru afaceri internaţionale. 

Sluţki, 50 de ani, "şi-a pus mâna pe pubisul meu", în 2017, a povestit o jurnalistă, sub acoperirea anonimatului, citată de postul de televiziune al opoziţiei Dojd, în 22 februarie. 

Producătoarea, şi ea sub acoperirea anonimatului, a povestit că Leonid Sluţiki, invitat pentru un interviu televizat, a încercat să-i "sărute buzele şi să-i atingă fesele". 

Aceste acuzaţii au fost urmate de cele ale jurnalistei Ekaterina Kotrikadze, vicepreşedinta postului de televiziune independent RTVI, prima femeie care a mărturisit cu faţa neacoperită. "El a început să mă atingă, a încercat să mă îmbrăţişeze... l-am respins şi am fugit", a declarat ea marţi într-o emisiune, adăugând că faptele au avut loc în 2011, când ea avea 26 de ani. 

Pe pagina sa de Facebook, deputatul a denunţat "o provocare infamă şi josnică" menită să-l "murdărească". Apoi, el a făcut schimb de comentarii glumeţe cu colegi care îi propuneau "să se ocupe de jurnaliste". 

Alte două jurnaliste au luat apoi cuvântul pentru a denunţa fapte similare. Astfel, jurnalista Sofia Rusova a declarat miercuri, la postul de radio Govorit Moskva, că a fost "hărţuită sexual de două ori de înalţi funcţionari şi o dată de un deputat" din Dumă. 

În aceeaşi zi, jurnalista Elena Kriviakina, de la cotidianul Komsomolskaia Pravda, a acuzat în înalt funcţionar din cadrul Ministerului Energiei şi "un deputat cunoscut", fără a le dezvălui numele, că i-au făcut în repetate rânduri insinuări cu conotaţii sexuale în timpul unei călătorii de presă în urmă cu 20 de ani. 

"Peste tot, scandalul ce îl vizează pe Leonid Sluţki a avut efectul unei adevărate bombe", a estimat ea. 

La aproape cinci luni după izbucnirea scandalului Weinstein, unda de şoc mondială a cazurilor de agresiune şi hărţuire sexuală pare să lovească şi Rusia.AGERPRES

×
Subiecte în articol: scandal sexual Rusia jurnaliste politicieni