x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Scandalul Fukushima. Armata americană începe achizițiile de fructe de mare din Japonia

Scandalul Fukushima. Armata americană începe achizițiile de fructe de mare din Japonia

de Redacția Jurnalul    |    30 Oct 2023   •   11:15
Scandalul Fukushima. Armata americană începe achizițiile de fructe de mare din Japonia
Sursa foto: Hepta

Armata americană începe achizițiile de fructe de mare din Japonia pentru a contracara interdicția comercială a Chinei privitoare la produsele japoneze, a anunțat ambasadorul american în Japonia, Rahm Emanuel, într-un interviu acordat în exclusivitate Reuters.

Americanii au început în premieră să cumpere fructe de mare japoneze pentru a-și aproviziona militarii din Japonia. Decizia este un răspuns la interdicția Chinei privind astfel de produse impusă după ce Tokyo a eliberat în mare apa tratată de la centrala nucleară Fukushima.

Ambasadorul american în Japonia, Rahm Emanuel, a declarat că Washingtonul ar trebui să analizeze, în mod mai larg, cum ar putea contribui la compensarea interdicției impuse de China, despre care a spus că face parte din „războaiele sale economice".

China, care a fost cel mai mare cumpărător de fructe de mare japoneze, spune că interdicția sa se datorează temerilor legate de siguranța alimentară.

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a garantat pentru siguranța eliberării apei care a început în august de la centrala distrusă de un tsunami din 2011. Miniștrii comerțului din G7 au cerut duminică abrogarea imediată a interdicțiilor privind alimentele japoneze.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fukushima fructe mare